Santi Taura da nombre a su propio restaurante, ubicado en Lloseta y desde donde el conocido chef nos propone la siguiente receta:

Ingredients

Hem de menester pèsols, faves tendres, carxofes, pebre verd, pèsols plans, alls, grells, patates, sal, oli d'oliva verjo mallorquí, oli coent, sobrassada, botifarró i fonoll.

Elaboració

Primerament arreglarem totes les verdures i les tallarem ben petites. Llavors començarem a fregir dins una paella amb prou oli, a temperatura mitja -alta, i d'una en una i amb poca quantitat,  les carxofes, el pebre, els pèsols de bollir i les patates i les anirem posant dins un colador perquè vagin amollant l'oli sobrant.

A continuació i per acabar el plat posam una mica d'oli a la paella i hi posam l'all tallat, l'oli coent i la sobrassada, que ha de quedar ben desfeta (si és necessari aturam el foc). Després hi posam el botifarró pelat i tallat a trossets petits, afegim les faves i els pesols i les sofregim una estona, fins que siguin cuits.

Una mica més tard  incorporam les verdures que tenim reservades i les patates. Quasi al final de tot hi posam la ceba tendra i una mica després el fonoll picat...

(*) Oli coent: per a l'oli coent, només hi ha que triturar, amb un robot de cuina,  oli d'oliva verjo mallorquí i pebres coents i ja el tenim.


Per fer aquest frit, és millor utilitzar les verdures que ens dóna cada temporada, així, en temps de bolets hi afegirem bolets, o a l'hivern podem utilitzar colflori, i a l'estiu pebres vermells i albergínies.


Bon profit.