El director general Joan Llabrés juntament amb el xef Koldo Royo i Roger Gotarredona, autors de l'idea original del llibre, i representants d'ASCAIB | CAIB

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha presentat avui el llibre Unes Illes d'arrossos durant la tercera jornada de la fira Horeca, que té lloc a les instal·lacions del Velòdrom Illes Balears. La publicació és un recull de trenta-una receptes, elaborades per cuiners i cuineres de les Balears, que estan basades en l'arròs bombeta i que combinen diferents productes locals i de temporada.

L'objectiu principal és que a través de la varietat autòctona de l'arròs bombeta es coneguin totes les possibilitats que ofereixen els productes d'origen local, tant de l'agricultura com de la ramaderia o la pesca. Així, es vol destacar la importància de consumir producte local i, al mateix temps, donar suport als productors de les Illes, afavorint el progrés del sector agrari i pesquer de les Balears.

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, que ha assistit a la presentació, ha destacat que «aquest llibre és una eina més per donar a conèixer la qualitat dels nostres productes i de la versatilitat que ens ofereixen a l'hora d'elaborar receptes. Cada una d'aquestes ens apropa a la nostra cultura gastronòmica». Llabrés també ha agraït la tasca i la predisposició de tots els cuiners i cuineres que han cedit gratuïtament les seves receptes. La publicació neix d'una idea original del xef Koldo Royo i de Roger Gotarredona, de Tàndem Comunicació.

A més, a l'estand de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, present a la fira, i en col·laboració amb la Conselleria d'Educació i amb l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, els alumnes d'FP de Cuina de l'IES Guillem Colom Casasnoves de Sóller, de l'IES Calvià i de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears han elaborat tres de les receptes que hi ha al llibre, tot sota la coordinació de l'Associació de Cuiners Establerts a les Illes Balears (ASCAIB).