Etiqueta 'Santiago Rusiñol'
Rusiñol

Cultura

La Mallorca de Rusiñol, a subasta

La casa Sotheby's subastará el 18 de mayo dos paisajes de Santiago Rusiñol realizados en Mallorca como son «El valle», inspirado en Soller y «Jardí de Sa Coma», una vista de Valldemosa pintada en 1904 y caracterizada por la luminosidad.

Efe03/05/11 0:00

Rusiñol

Rusiñol

Una de las obras de Rusiñol que serán subastadas es 'El valle', inspirado en Sóller.

03/05/11

Marina de Valldemossa

La Serra de Tramuntana, digna de la UNESCO

La família Sureda

Educat amb els jesuïtes, Joan Sureda Bímet era una persona molt religiosa. Durant el viatge de noces, a Suïssa, va comprar un hàbit al Grand Chartres de Chamonix perquè volia que li enterressin. Durant una de les seves grans borratxeres, Rubén Darío es va fer retratar vestit amb aquest hàbit.Joan Sureda va néixer amb problemes d'oïda que s'agreujaren fins que quedà completament sord. Refugiat al seu món interior de lectures i reflexions artístiques, fou un mal gestor de la fortuna familiar, que dilapidà fins a la ruïna. El 1930 la seva residència de Valldemossa va ser subhastada per fer front als deutes.

Text: J. Villena / Assessorament lingüístic: Àngels Àlvarez30/01/11 0:00

L'escola pictòrica de Pollença

La Serra de Tramuntana, digna de la UNESCO

L'escola pictòrica de Pollença

Sa Fortalesa, situada a la punta de l'Avançada, a la badia de Pollença, fou construïda l'any 1628. El projecte del fortí es va decidir després de l'atac dels sarraïns, capitanejats pel pirata Dragut, al Port de Pollença el 1550. A mitjan segle XIX els militars abandonaren el lloc. El pintor argentí Roberto Ramaugé va comprar la punta de l'Avançada el 1919. Va afegir-hi edificis per als convidats, va crear jardins magnífics, voltats de pins, una escalinata que arriba a la mar i miradors. Ramaugé convertí sa Fortalesa en un lloc de peregrinatge d'artistes, poetes i músics: Anglada-Camarasa, Rusiñol, Tito Cittadini, Joaquim Mir, Andrés Segovia, Adán Dile s'hi varen allotjar en diferents ocasions. Als anys vint se celebraren festes a les quals assistiren personatges vestits d'etiqueta que sorprenien els pescadors del Port pel seu aspecte luxós.

Text: J. Villena / Assessorament lingüístic: Àngels Àlvarez02/01/11 0:00

Santiago Rusiñol

La Serra de Tramuntana, digna de la UNESCO

Darío, Rusiñol, Valldemossa

El 1902 Santiago Rusiñol I Joaquim Mir varen rebre l'encàrrec d'uns plafons per al nou edifici del Grand Hotel de Palma. Rusiñol va fer trenta paisatges de la Serra, dels quals trià dues vistes del Castell del Rei de Pollença i una de Raixa. Aquest darrer va ser substituït pel propietari del Grand Hotel, que no es duia massa bé amb els propietaris de Raixa. Durant la seva segona estada a Mallorca, Rubén Darío va tenir certes temptacions místiques que solament varen deixar dues empremtes: es va fotografiar vestit de cartoixà i va escriure un poema religiós, La Cartuja.  

J. Villena31/10/10 0:00

L'illa de la calma

L'illa de la calma

Portada del llibre publicat per Santiago Rusiñol "L'illa de la calma".

27/10/10

Santiago Rusiñol

Santiago Rusiñol

Als jardins de la Cartoixa, hi podem trobar petits recordatoris del pas del poeta i del pintor, com aquest bust de Rusiñol. © Fotos: Gabriel Lacomba

Grabriel Lacomba 20/10/10