TW
0

Al darrer Ple de l’Ajuntament de Palma vàrem poder veure el tarannà poc participatiu de la senyora Pastor amb els distints grups i entitats ciutadanes que li demanaven més obertura i participació en el projecte de Nuredduna per, entre tots, millorar-lo. La senyora Pastor, que com podem veure és de pinyó fixo, no va estar disposta a acceptar cap suggeriment de millora del seu projecte i va arremetre contra aquests grups, que fan feina desinteressadament per a la ciutat, tot dient: «Aquí, lo único que entiendo es que hay entidades que se ponen en contra de cualquier proyecto que suponga una mejora importante en la ciudad». Els aconsellà que es presentessin a unes eleccions, les guanyessin i constitueixin un equip de Govern com ha fet el seu grup. I que ella no els anava a convèncer de res. Una actitud fanfarrona i provocadora impròpia d’una persona que pel seu càrrec es deu als ciutadans.

Un dels eixos del tripartit és la suposada participació ciutadana, tant és així que fins i tot hi ha una regidoria amb el grandiloqüent nom de Participació Ciutadana encapçalada per Jarabo , de Podemos, incapaç d’intervenir entre Pastor i les entitats del barri que conformen ‘Pere Garau més que Nuredduna’. El nom de la regidoria és prometedor, però a la pràctica és una fantasmada; i els altres socis del tripartit, els de Més, Noguera , Truyols i Carrió , callen com a condemnats. Podrien dir-se Més-Estimam Palma-Però Callam.

Ara, una vegada aprovat el projecte del carrer Nuredduna, a la fi ha aparegut l’informe de l’EMT –que qualcú tenia amagat dins un calaix– aconsellant no tallar el tràfic de transport públic en aquest carrer i enumerant tots els problemes que durà si el tallen. Han esperat a aprovar el projecte per mostrar l’informe. Amb aquest comportament deslleial, trampós i reprovable, qualcú per responsabilitat hauria de dimitir.

Nuredduna serà una peça important en les eleccions municipals de 2023 i, vist el que ha passat a Madrid, vull recordar a Pastor i Hila la dita castellana: Cuando las barbas de tu vecino veas afeitar, pon las tuyas a remojar.