Una victoria histórica de MÉS-Esquerra en Manacor

| Manacor |

Valorar:
preload
Los cinco regidores electos de MÉS-Esquerra celebrando la histórica victoria.

Los cinco regidores electos de MÉS-Esquerra celebrando la histórica victoria.

24-05-2015
MÉS-Esquerra gana en ManacorGráfico de los resultados municipales en Manacor

Manacor sufrió un vuelco electoral sin precedentes en la historia. Por primera vez en la democracia, una coalición nacionalista ha ganado las elecciones. MÉS per Manacor-Esquerra, liderada por Miquel Oliver, fue la candidatura más votada consiguiendo 5 regidores y casi 3.500 votos. El PI de Catalina Riera se adjudicó la segunda plaza con 3.040 votos y 5 ediles, desplazando al PP a la tercera posición con casi 3.000 sufragios y tan solo 4 representantes.

La sede de Més-Esquerra, llena hasta la bandera, era una auténtica fiesta. No solo por los resultados sino por la posibilidad que Miquel Oliver, como candidatura más votada, se alce con la vara de alcalde. Oliver posó con los cuatro regidores que le acompañarán: Joan Llodrà, Cristina Capó, Kika Mas y Sebastià Llodrà.
Donde también era todo alegría era en el PI. Y era doble. Catalina Riera con también 5 ediles será clave también para cualquier pacto, además que conseguir más votos que el PP, partido en el que militaba con Antoni Pastor antes de su expulsión.

El PP fue el gran perdedor de la noche pasando de 11 a 4 regidores. Pedro Rosselló no ha sido capaz de resucitar a un PP sin Pastor que además padecía la losa del Govern de Bauzá. Sin duda los peores resultados de los populares de Manacor.

El PSOE de Amanda Fernández ha mantenido sus tres representantes, además de sumar nuevos sufragios. La coalición AIPC-SYS ha conseguido tres regidores. La Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC) ha rentabilizado muy bien su acuerdo electoral con Silloters y Simpatizantes (SYS) ya que sumados han aumentado un representante.

La sorpresa de la noche fue para Volem Manacor, la marca local de Podemos, que consiguió entrar en el Ajuntament a su líder Carles Grimalt.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Idò
Hace más de 5 años

A tu te preocupa la Senyera ( no sé perqué si es la nostra). A jo me preocupen tots els doblers que el PP m' ha robat i que m' han fet endeutar-me per sortir endevant i que ara deuen ser dínsles seves butxaques.

Valoración:1menosmas

mosca collonera
Hace más de 5 años

Gent, s'han de respectar les regles del joc, i saber perdre és de cavallers. La política és així. Si els del PP ho haguessin fet bé, sino haguesin anat amb aquesta prepotència que els donava la majoria absoluta, aquest creures que son els amos del mon, potser ses coses haurien sigut diferents. Però quan la poma està podrida, s'ha d'apartar del cistell. Sols demano als que surtin, que tinguin seny, que no tot s'hi val. Recordeu, d'aqui quatre anys, tornen les urnes i ja veieu el que passa als que no ho fan bé. Els ciutadans no som tontos. Ens poden enganyar una vegada, però lèxperiència ens ensenya a que no ens poden enganyar dues. Endevant i bona feina al nou equip de gobern!

Valoración:4menosmas

Lucho
Hace más de 5 años

Y esa bandera? Vaya telita con los catalanistas, menuda broma de partido.

Valoración:-7menosmas

Pedro Roselló
Hace más de 5 años

Me puede decir alguien pq en todos los sitios, incluso oficiales sale que el PP tiene 5 regidores y el pi 4 en manacor, y en otros sitiios al revés. Que pasa aquí? Porque nadie dice Nada. Ha habido algo raro y turbio en manacor? Porque no se rectifica. Esper amos una rectificacion y una aclaracions.

Valoración:-4menosmas

Joan MIquel
Hace más de 5 años

Aquests no governaran ja ho veureu. Es batle serà de Porto Cristo recolzat per PI i PP.

Valoración:1menosmas

més enllà
Hace más de 5 años

Per a @¿Y esa bandera?

I la substitució de la nostra llengua per la castellana en el programa del PP o C's...? Segurament si... Si vos cou, gratau! l'independentisme guanya adeptes i vosaltres perdeu volada, ja no hi guanyareu en això...

Valoración:3menosmas

BionicManacori
Hace más de 5 años

Enhorabuena.

Valoración:4menosmas

siurell
Hace más de 5 años

El PI pot ser regionalista o nacionalista. En aquest aspecte se pot entendre amb partits com MES però en política econòmica está més aprop del model liberal o centre dreta. A Manacor alguns dels seus candidats vénen del PP i molts dels que els han votat abans triaven el PP. D'on surten En Pastor i En Font? Per bé o per mal les coses són així.

Valoración:10menosmas

¿Y esa bandera?
Hace más de 5 años

Pregunta: Estaba incluida la integración con Cataluña en su programa? Yo no lo leí en ningún sitio

Valoración:1menosmas

Bona elecció?
Hace más de 5 años

Baix el meu parer, els ciutadans manacorins i balears s’han equivocat. Si bé és cert que el PP ha volgut introduir mesures, que tot i ser necessaris o tenir un bon fons, són delicades i s’ha de tenir un tacte que no hi ha estat, consider que una victòria de l’esquerra ens perjudicarà molt. Per exemple: MÉS Manacor promet fer una realitat el tren de Manacor Artà (més de 100 milions més) i, a més, fer-ho compatible amb l’actual Viva Verda (trens voladors?), quan amb una inversió molt més reduïda se podria millorar molt la xarxa de busos que seria més adequat donat el nombre de viatgers. S’oposaran i dificultaran l’arribada de superfícies comercials, mesures proteccionistes pròpies del comunisme o de la dictadura, aturant així el creixement econòmic i la consolidació de Manacor com a segona capital de Mallorca. Serà interessant veure com reaccionen en relació al Centre Rafel Nadal, que ja duran la legislatura que hem acabat han posat pegues, un projecte que generarà cents de llocs de feina i serà un gran motor turístic. Aprovaran l’ecotassa, encarint i fent menys competitiu el turisme balear, després de dues temporades històriques, ja vorem com ens va... Naturalment tornaran les subvencions als diaris, premsa forana, obres culturals i demés (68 milions d’euros durant el Pacte vs. 4 milions amb el PP), per a que puguin informar “objectivament” als ciutadans de lo bé que ho fan tot. Fa poc els de MES anunciaren una ajuda d’uns 500€ a tothom que no arribàs a cert nivell d’ingressos. Per molt guapo que pugui parèixer, és insostenible i es carregarà damunt l’esquena dels que treballen, enlloc d’apostar pels autònoms i empresaris que són els que poden crear feina per que tothom pugui tenir un sou. I finalment el seu projecte estrella: informar als ciutadans dels beneficis de la independència i establir els Països Catalans com a marc de referència, amb això ja esteim salvats. Concloent, consider que l’electorat ha volgut castigar al PP per haver pres unes decisions necessàries però impopulars i pels errors que ha comès, que ho ha fet. Però pens que aquest càstig se mos pot girar en contra i estar, abans d’acabar la legislatura, amb l’aigua a n’es coll, talment com l’any 2011. Esper equivocar-me!

Valoración:13menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3