Inca

«No encontrará la felicidad el que desprecia la propia lengua y cultura»

Santiago Cortès pronunció un contundente sermón en Sant Abdon i Senén

| | Inca |

Valorar:
preload
Mossèn Santiago Cortès momentos antes de iniciar la celebración en Inca.

Mossèn Santiago Cortès momentos antes de iniciar la celebración en Inca.

30-07-2012

L'ofici del día de los patrones de Inca, Sant Abdon i Sant Senén fue muy comentado por las claras y contundentes palabras del celebrante, el inquer mossèn Santiago Cortès durante su sermón. «No encontrará la felicidad el que desprecia la propia lengua y cultura y que impone otras lenguas y culturas agresoras».

Cortès señala que «estas palabras no se tienen que sacar de contexto. Esencialmente cité el sínodo, cuando señala que ante la desvalorización de la política y los políticos hay el compromiso cristiano. Hay que animar a los laicos a descubrir valores cristianos, ecológicos y en defensa de la lengua y cultura y patrimonio».

«No encontrará la felicidad aquel que lucha por los intereses particulares» fueron otras de las palabras que pronunció Cortès durante la misa.

Las palabras del actual párroco de Búger retronaron entre las primeras filas de la parroquia de Santa Maria la Major que ocupaban los ediles del Ajuntament de Inca y el presidente del Parlament, y ex alcalde de Inca, Pere Rotger.

Santiago Cortès quien siempre ha destacado por su defensa de la lengua y cultura propias manifiesta que «todo ello se enmarcaba en un contexto de valores humanos y espirituales».

Hay que recordar que hace unas semanas José Ramón Bauzá recriminó al párroco de Marratxí por sus palabras durante la celebración eclesiástica.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Marta Crespí
Hace más de 7 años

Em va agradar molt l'ofici del dia dels nostres patrons màrtirs, ja era ben hora que hi hagués una generació de capellans on posassin sobre la taula els problemes de la realitat en la qual vivim, i si fos cada dia així, aniria més gent a missa i no només Pperos. Jo vaig deixar d'anar a missa cada diumenge perquè estava farta de sentir la paràbola del sembrador i cada dia el mateix: "Estimau-vos, tal i com jo us he estimat", i això darrer fa estona que ho sabem tots sobretot els qui encara varem anar a EGB... temes d'avui en dia fan falta més; i quan se'ls diu una veritat com un temple als polítics és llavors que remuguen... que no haguessin tocat res de la llengua que massa bé estava el tema (sempre milorable, és clar) i ara públicament se'ls recrimina i els sap un greuer, ai titons, no podran anar ni a Missa. I lo darrer: un dels llocs on sempre havien defensat la llengua i les tradicions era a l'Església... i al que no li vagi bé que no hi vagi, que també està amb el seu dret.

Valoración:3menosmas

CUCARELL
Hace más de 7 años

Sa meva llengo propia es es balear i es castellá, no es catalá imposat. Som sa persona mes feliç d'es món perque no som catalá insular, som mallorquí, balear i espanyol.

Mi lengua propia es el balear y el castellano, no el catalan impuesto. Soy la persona mas feliz del mundo porque no soy catalán insular, soy mallorquín, balear y español.

Valoración:-12menosmas

Catòlic convençut
Hace más de 7 años

Gràcies senyor cortès per predicar l'evangeli tal com el va dictar Jesús de Natzaret , aquest que el critiquen son els que només les va bé quant en Rouco Varela se posa a dir bajanades amb l'escut del PP al front, per favor seguesqui predicant la paraula de Déu, que no es sort el que no hi sent, sinó el que no vol escoltar.

Valoración:6menosmas

Cesar
Hace más de 7 años

¡ Con la Iglesia hemos topado, querido Sancho!.( El Quijote)... Curas, curitas y demas... aquello de zapatero a tus zapatos viene aqui que ni pintado. Dejad de hacer aqui lo que habeis hecho en el Pais Vasco.

Valoración:-13menosmas

Tolo Martorell
Hace más de 7 años

Después ens queixam si a misa hi va poca gent. Amb tot el respecte, i independentment que el Sr. Cortès pugui tenir part de raó, ha de saber que a misa hi anam molts mes peperos que pesemeros o del psoe, no falta ser molt inteligents per veure això. Crec que s'equivoca amb aquests sermons, sí , fa mal al pp, però també fa mal a l'esglesia de la que ell mateix hi forma part. La meva llengua es el mallorquí, ja està bé de cultures agresores sigui la catalana o qualsevol altre.

Valoración:-17menosmas

No a la vostra merda de "progrés".
Hace más de 7 años

Todos los políticos del PP son una pandilla de infelices.

Valoración:17menosmas

samantha
Hace más de 7 años

Gracies Sr.Cortes.Gracies, per dir ses veritats. Llastima que els politics del pp de Buger no varen tenir sa mateixa valor. I diuen que s'esglesia va enrera. Els capellans del carrer van per davant. Gracies, moltes gracies.

Valoración:19menosmas

No a la vostra merda de "progrés".
Hace más de 7 años

No encontrará la felicidad el que desprecia la ecología y la destruye como hace Repsol en Puertollano y los políticos en Mallorca a cambio de 30 monedas.

Valoración:25menosmas

Al Cesar lo que es del Cesar
Hace más de 7 años

¿Es valida la misa para un cristiano cuando la ofia un politico?

Valoración:-18menosmas

¡Es más politico que cura!
Hace más de 7 años

El capellà Santiago Cortes, tot és dels capellans que es creu que tot el que ell digui des del pulito és "dogma de fe" i que ningú li pot contradir, que es pot esperar d'una persona simpatisante del PSM i afiliada a l'Obra cultural Balear i ..., després ha repartir la comunuión. Y ahora en castellano para que lo entienda todo el mundo: El cura Santiago Cortes, aun es de los curas que se cree que todo lo que él diga desde el pulito es "dogma de fe" y que nadie le puede contradecir, que se puede esperar de una persona simpatisante del PSM y afiliada a la Obra Cultural Balear y..., despues ha repartir la comunuión

Valoración:-27menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2