Todos los municipios de Mallorca celebran este domingo el 500 aniversario de las Germanies

| Palma |

Valorar:
Una de las lecturas del manifiesto en Palma será en el Ajuntament, con la asistencia del alcalde José Hila.

Una de las lecturas del manifiesto en Palma será en el Ajuntament, con la asistencia del alcalde José Hila.

Archivo

La comisión cívica que organiza los actos conmemorativos del 500 aniversario de las Germanies consiguió la tarde del sábado completar su presencia en todos los municipios de las Islas, con la lectura del manifiesto también en Estellencs y Fornalutx.

La conmemoración de la Germania comienza el mediodía de este domingo con la lectura del manifiesto elaborado por la comisión en más de 60 enclaves de todos los municipios de la Isla. Una de las lecturas en Palma será en el Ajuntament, con la asistencia del alcalde José Hila.

Se han preparado –y aun se están preparando– multitud de actividades, la mayor parte a cargo de la mencionada comisión: conferencias, instalaciones de placas conmemorativas, el rodaje de un largometraje divulgativo, etcétera.

Las instituciones también se han implicado y el Ajuntament de Palma, por ejemplo, tiene previsto inaugurar la próxima primavera una exposición sobre lo ocurrido en el Castell de Bellver. El Consell de Mallorca patrocinará unas jornadas académicas en la Universitat que se celebrarán en octubre de este año.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Tomeu
Hace 22 días

Jaume III si tots es mallorquins fosin com tu estiriem ben erreglats,un extrenge renegat,mos vol fe combrega en rodes d'moli,cuant vengueres ¿va se de ilegal?,si fos per tu,no xerreriem es mallorqui i deseperexeriem com e poble,es d'saguila d'Sant Joan mos volen fe creure que defensen e nes mallorquins,velente barre tens,nacionalistes si eu sou,manco autentics mallorquins

Valoración:menosmas

Per Josep Antoni Viladomat Molins
Hace 23 días

Jo estic esfereit de tant odi cap els espanyols que cada dia ens arriba desde la actual Catalunya. Vergonya cavallers, vergonya.

Valoración:0menosmas

TONI
Hace 23 días

SR. VILADOMAT LOS MALLORQUINES, NO HAN HECHO NADA PARA CREAR DIFERENCIAS , TODO LO CONTRARIO, YO TENGO Y HE TENIDO AMIGOS CATALANES Y HAN SIDO LOS MEJORES QUE HE TENIDO, Y SOBRETODO EL JESUITA PADRE VENTURA DEL PATRONATO OBRERO DE SAN JOSE QUE MURIO HACE 50 AÑOS, ESTE SI QUE ERA CATALÁN, MALLORQUÍN Y ESPAÑOL, PERO HA SIDO ESTA GENERACION DE LOS PUJOLS,PUIGDEMONT,TORRA, QUE HAN ROTO LA BARAJA,EN FIN DEJEN TRANQUILOS A LOS MALLORQUINES.

Valoración:-2menosmas

TONI
Hace 23 días

SI DESEO QUE CATALUÑA SEA INDEPENDIENTE, COMO.NO SERA DE LA COMUNIDAD EUROPEA ,TENDRAN QUE SACARSE EL PASAPORTE PARA ENTRAR EN MALLORCA, Y SERAN CONSIDERADOS TURISTAS, A VER QUE DICEN LOS QUE NO QUIEREN TURISTAS DONDE HEMOS LLEGADO DIOSMIO, COMO MALLORQUÍN LO BIEN QUE VIVIAMOS ANTES SIN TODO ESTE AFAN DE RECORDAR COSAS QUE SUCEDIERON HACE 500AÑOS Y POR CIERTO SIENTO NO ESCRIBIR EN MALLORQUÍN, NO SE HACERLO,SIN FALTAS ,PERO NACI AL LADO DE LA PLAZA DE CORT, CUANDO NO HABÍA SEMÁFOROS, 24 POLICÍAS LOCALES, Y PAZ MUCHA PAZ Y FELICIDAD, PERMITIRME UNA BROMA ,NO HABIA PASTILLAS PARA EL COLESTEROL NOLAS NECESITÁBAMOS

Valoración:2menosmas

TONI
Hace 23 días

CON LA CRISIS ECONOMICA, COMO LOS AYUNTAMIENTOS SE GASTEN UN SOLO EURO PARA CELEBRAR LAS GERMANIES ES PARA DEMANDARLOS, NO HAY OTRA COSA QUE HACER AHORA MISMO,ESPERO QUE LOS AYUNTAMIENTOS REGIDOS POR EL PP NO LO CELEBREN.

Valoración:0menosmas

Josep Antoni Viladomat Molins
Hace 23 días

Jo vaig neixe a catalunya i fa 20 anys que visca a Mallorca. Gracis a Deus xerro de tot: Entenc el Mallorqui i m'agrada, xerro catala perque es de ma mare i el castalla perque el vaig apendre a sa escola. I vaog apendre de un bon amic Mallorqui: "El passat no es bo ni xarrec, si no que es vera i has de procurar que no t'amargui el present". He quedat esfereit de tant odi cap els catalans..Tot aixo son "8 i 9 i cartas que no lliguen". La gent lo que vol es futur: Tindra feina, guanyar doblers, ser feliços, poger tindra un lloc on viure, poger desemvuluparse culturalment, poger viatjar i compartir experiencias, estimar.....Deixem el odi per el passat que lo el podem modficar i procurem que no hens mati a naltros

Valoración:1menosmas

Jaume III coll tallat pels catalans
Hace 23 días

Es consellers d'educació de Catalunya i Balears que tenen es socialsnacionalistes, catalanitzen es alumnes balears, jo pens que haurien de mallorquinitzar MES a veure si aprenen MES sa història de sa Mallorca oprimida i reprimida durant 400 anys d'ocupació catalana repressora del drets i llibertats de sa petita gran nació mallorquina del reine de Mallorca, i defensar es drets dels mallorquins devant ses tuteles i culturització catalana impossada desde Barcelona per es falsos nacionalistes catalans mallorquins venuts a sa causa invesora cultural catalana que vol fer desapereixer sa nostra gran cultura mallorquina. Aquí sa menja massa pa amb tomaquet, calçots, butifarres i Cacaolats, i aquí es autèntics mallorquins menjam sobrassada, ensaimades i sobretot el autèntic Laccao mallorquí i no falses còpies de inferiors categories que menjau es falsos traidors verds mallorquins. Qui estima Mallorca no sa ven a cultures externes invassores radicals impossadores. Vergonya cavallers, vergonya.

Valoración:3menosmas

Jaume III coll tallat pels catalans
Hace 23 días

Mai demanaràn perdó aquets supremecistes, perque això depen dels nostres polítics venuts a sa causa i casta catalanista, i es seus revolucionaris cantamañanas de saló, gallines que corren després de crear una República minutera anomenada sa breu i ridícula república, sent ridiculitzats internacionalment i sense rebra es recolzament de cap pais democràtic del món, ara es dediquen a fer gintònics amb el valtònyc, quin nivellasso, súbdits de luxe de la monarquía Belga, o están a pressons de luxe en tota casta de privilegis, será difícil reconeixer es seu perdó. Es nostres autèntics independentistes mallorquins morian per la causa, això eren uns dirigents autèntics i que fa del poble mallorquí poder anar orgullós i amb es cap ben alt per tot el món, mentres altres amaguen ses seves vergonyes diguent MES mentides que veritats. Amb aquets polítics i adoctrinadors mai no seràn res MES que una regió de súbdits de sa gran nació del reine d`EspaÑa plural, diversa i democràtica.

Valoración:-3menosmas

Pere IV d'Aragó girat cap per avall
Hace 23 días

Per La Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica del Govern, que dirige Jesús Jurado, També hauríem de possar en el saló de plens del parlament Balear, del Consell Insular de Mallorca, tots els ajuntaments de ses illes, i totes ses aules, incluida a l’UIB, es retrat de PERE IV d’ARAGO del punyelet sàdic exterminador girat cap per avall, perque ses joves generacions de mallorquins sapiguesin qui vàren ser es que vàren acabar amb es nostres drets i sa nostra petita gran nació independent del reine de Mallorca que durà 77 anys, ja que a ses escoles de sa nostra comunitat educativa de sa nova escola catalana verda adoctrinadora sectària de sa falsa memòria històrica i corrupta de’n Jordi Pujol, no enssenyen res MES que rondaïes de uns Païssos catalans i nacions republicanes inventades que duren minuts i són es que riure de sa comunitat internacional igualets que es seus dirigents nacionalistes gallines cantamañanas de saló i presons de luxes privilegiats. Gràcies que tenim sa guàrdia ci

Valoración:-1menosmas

Jaume III coll tallat pels catalans
Hace 23 días

Per La Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica del Govern, que dirige Jesús Jurado, propòs una llei de sa memòria histórica reparadora del dolor fet pel poble català al poble mallorqui, que prohibesqui l'us de sa senyera catalana, noms de carrers, estàtues i qualsevlol símbol que faci apologia de sa repressió feixista sofrida a Mallorca per ses forces d’ocupació del nacional catolicisme feixista de mercenaris almogavers catalans durant 400 anys d'ocupació catalana repressora del drets i llibertats de sa petita gran nació mallorquina del reine de Mallorca, i defensar es drets dels mallorquins devant ses tuteles i culturització catalana impossada desde Barcelona per es falsos nacionalistes catalans mallorquins venuts per quatre calers bruts catalans a sa causa invesora cultural catalana que vol fer desapereixer sa nostra gran cultura mallorquina. Qui estima Mallorca no sa ven per quatre calers bruts catalans a cultures externes invassores radicals impossadores. Vergonya cavallers,

Valoración:-2menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3