Los sindicatos critican el cambio de instrucciones del Govern para los auxiliares educativos

| Palma |

Valorar:

Los sindicatos CCOO, USO, CSIF y STEI han criticado este miércoles que el Govern ha publicado unas nuevas instrucciones para el personal ATE -auxiliares técnicos educativos- donde se cambian las condiciones «en contra del V Convenio Colectivo del personal laboral» de la Comunidad Autónoma.

Según han informado estos cuatro sindicatos en un comunicado conjunto, las nuevas instrucciones se publicaron en la página de atención a la diversidad el pasado 10 de junio.

Las organizaciones sindicales han protestado, en particular, porque las condiciones introducen la obligación de los ATE de ir a viajes y campamentos, y sostienen que esto vulnera el convenio.

Según han explicado, pidieron explicaciones «ya que la administración tomó esta decisión de manera unilateral sin informar de sus intenciones».«La Administración se excusó diciendo que se encontraban en funciones, por lo que no nos querían aclarar nada. Nos sorprende que estando en funciones pudieran publicar las instrucciones pero no pudieran rendir cuentas», han censurado los sindicatos.

Finalmente, los sindicatos fueron recibidos por el director general de Innovación Educativa, Jaume Ribas, quien les comunicó que él ya había retirado las instrucciones de la página web. «Nos emplazó a que sea el nuevo director general el que decida», han añadido.

CCOO, CSIF, USO y STEI han denunciado «la ambigüedad de la Administración» y han expresado «la incertidumbre e inseguridad» que provoca, porque, argumentan, «ante unas instrucciones firmadas» no hay «ninguna garantía de que en cualquier momento» se vuelvan «a sacar del cajón y hacerlas efectivas».

Por ello, los cuatro sindicatos han avanzado que estarán «pendientes y vigilantes» y que si se aplican estas instrucciones movilizarán a los trabajadores para exigir su retirada.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

decepcionada
Hace un año

Jo només puc dir que en sento molt decepcionada amb aquesta administració ja que es suposa que ha de mirar pel seus treballador i no crear indefensió i amb els sindicats que en van vendre que havia de fer una qualificació professional que despres de fer passes m'assabentat que jo que tenc estudis superiors i soc fixa discontinua (si senyor, tenc també un contracte precari com a l'empresa hotelera) no en servirà de res.... ja està bé de maretjar la perdiu, vos heu aprofitat de l'incertessa que tenim sempre com a col.lectiu.

Valoración:1menosmas

pelusa
Hace un año

xuknorris no puc estar de cap manera d'acord amb tu, crec que la persona que ha de donar explicacions és la que ha firmat i publicat aquestes instruccions, ja que la persona que pugui entrar en el seu lloc, no té per que menjar-se els marrons que li deixen altres. Pens que som un col·lectiu desaprofitat dins el centres, que estimam el que feim i que no ens tenen prou en compte, estic d'acord amb jomateixa en que es una lluita per l'inclussió nostra també dins els centres. Esper que aquesta unió sindical perduri per altres temes i que el sindicat que s'ha mantingut al marge hi sigui la propera vegada, l'unió fa la força, i ja està bé de voler penjar-se medalletes, tots sabem que 4 som més que 1.

Valoración:0menosmas

Jomateixa
Hace un año

Crec que estam mesclant ous amb caragols, un tema es la tria, que totalment d'acord en que no es possible que en una legislatura s'hagin empleat 3 models diferents de tria, quan el curs passat es va aconseguir, segons la meva opinió, un sistema trasparent i just, per tirar-ho tot en terra aquest any. Si parlam de instruccions, el que no pot ser que siguem l'unic col·lectiu de la caib que per definir la nostra feina hagin de treures unes instruccions. Això demostra la necessitat urgent de que l'administració defineixi el perfil d'aquest personal,majoritariament sobradament preparat i cansat ja de fer voluntariat, i a més majoritariament en contractes de fixos discontinus, anam a l'atur a l'estiu, i que lluitem per una inclussió que no es compleix amb nosaltres dins els centres, no ens convoquen a reunions, som las"chica para todo" (no vull ficar tots els centres dins el mateix sac)....Crec que els infants i les seves families no es mereixen això i noltros com a treballadors tampoc.

Valoración:1menosmas

Aina
Hace un año

Jo som mare d’un nin de necessitats i no entenc q la persona q se passa tot un matí amb el meu fill no pugui assistir a les reunions on es xerra de coses q l’afecten a ell i en canvi hagi d’estar a un menjador gestionat per una empresa externa sense cap usuari de necessitats i no en parlem si a més a més pretenen q faci un acompanyament de transport escolar. Però sí q trob normal q acompanyi al meu fill a les acampades o als viatges d’estudis si troba q ho ha de fer perquè forma part del desenvolupament educatiu del nin. La feina dels Ate és molt més important del q molts pensen, gràcies a ells i elles podem estar tranquils q els nostres fills estan en bones mans.

Valoración:5menosmas

Esperanza
Hace un año

Sindicalistas, de verdad os creeis q una nota de prensa ahora cambiará la percepción q tenemos una gran mayoría de vosotros? Este año q habrá elecciones sindicales os poneis las pilas después de pasar tanto tiempo sin luchar por nosotr@s? Y cómo ha dicho alguna compañera lo de la próxima elección de centro es una vergüenza, yo soy interina y no me puedo creer q compañer@s q tienen oposiciones, una cualificación profesional, más puntos y nivel de catalán q yo no puedan elegir la plaza q más les convenga pq Consellería lo haya decidido y vosotros lo hayais firmado.

Valoración:0menosmas

Nena
Hace un año

Yo pienso q nuestra categoría profesional tendría q estar más valorada. Cómo es q con nosotros hacen siempre lo q quieren? En otras categorías de personal laboral cambian cada año sus funciones? Les hacen trabajar para empresas externas dentro de su horario laboral a cambio de un plato de comida? Tienen más privilegios los interinos q los fijos? Sinceramente creo q los sindicatos deberían sentarse todos y replantearse el trabajo q hacen.

Valoración:1menosmas

Xisca
Hace un año

Jo també trob que es sindicats haurien d’estar més units sempre perquè es polítics no puguin fer lo q vulguin amb noltros.

Valoración:2menosmas

Ojo
Hace un año

Totes tenin q fer lo mateix i aixo no se fa....i moltes fan lo que no toca. Jo som fitja faig lo que toca i despres venen companyes de contrate i fan lo q no han de fer...ido...que esperau....no hi ha forma de solucionar res....no doneu la culpa als demes. No bones companyes la malloria. Lo primer unió amb noltros.

Valoración:4menosmas

Mary Poppins
Hace un año

Pq los sindicatos no critican la decisión unilateral de la Conselleria para la próxima “tria”? Es normal q los interinos tengan más privilegios q quién tiene unas oposiciones? Pq de este tema no hablan? No interesa?

Valoración:5menosmas

Tramuntana
Hace un año

Valdria més lluitar perquè les condicions dels i de les Auxiliars a l’hora de triar plaça sigui justa. No és normal que un treballador o una treballadora amb oposicions no pugui triar places ocupades per interins o interines. A totes les categories de personal laboral passa el mateix? No serveix de res tenir oposicions? Que diu el conveni col·lectiu al respecte?

Valoración:3menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2