'Som molts!', una canción para reivindicar el uso del catalán en Mallorca

| Palma |

Valorar:

La canción tiene el objetivo de reivindicar el uso de la lengua propia entre los mallorquines.

14-01-2019 | Consell de Mallorca

La Direcció Insular de Política Lingüística, del Consell de Mallorca, ha promovido la composición del tema Som molts!, con el objetivo de reivindicar el uso de la lengua propia por parte de los mallorquines, independientemente «de su origen y lengua materna».

Javier Vegas, cantante de La Gran Orquesta Republicana, es el compositor e intérprete de este tema. En la canción también participan otros artistas que normalmente cantan en castellano con el objetivo de «ampliar el público que escucha música en catalán».

El galardonado Joan Fullana ha sido el encargado de dirigir el videoclip de Som molts!, donde se refleja una Mallorca actual e intercultural, en la que el catalán «es una herramienta de inclusión social que abre puertas a toda la gente que se anima a hablarlo». Javier Vegas, el Hermano Ele y Maribel Martín La Canija protagonizan el animado vídeo colorido y animado, que tiene como hilo conductor la comunicación.

El tema se presentó por primera vez el 29 de diciembre, en la gala de la Diada de Mallorca. En la pieza musical se pueden escuchar frases como «Oblida la por i deixa a un costat la vergonya. Comença a xerrar, tot i que sigui una estona. [...] Tu i jo no som dos... Som un milió de mallorquins!» o «No importa haver nascut lluny, no importen la por o la manca. No importa fer-ho malament, si vas agafant confiança».

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 7

citizen kane
Hace 7 días

Pues yo no hablo catalán porque no me da la gana. ¿Queréis libertad? Os muestro la mía. Libertad para hablar en el idioma que a mí me dé la gana.

Valoración:menosmas

Alberto
Hace 8 días

Aquí el payés habla mallorquín puro, sin extranjerismos ni catalanadas del fugado Puigdemont. Mallorca no es la colonia de verano de Torra.

Valoración:0menosmas

kiki
Hace 9 días

A qui no l'hi agradi sa llengua d'aquí, es català, sempre pot anar a viure a Castilla, el gran regne del que som col·lònia.

Valoración:-5menosmas

Mallorquin
Hace 10 días

Qué pesados son estos nacionalistas....

Valoración:3menosmas

M
Hace 11 días

Qusn t'en vas al Regne Unit o als Estats Units parles en Angles, si ets a França en Francès, a Alemanya en Alemany. Quina classe de gen ve per aquí, que no vol que parlem amb la nostra pròpia llengua i encara intenta fulminar la? I més beneis els que ho cosenten.

Valoración:-2menosmas

la rubia
Hace 11 días

@VERGONYA! Te hauries de prende una tilita, te not molt nervios i no es sá! Ahhhh!! i lletgeig un poc d'história...

Valoración:0menosmas

Tranquils.
Hace 11 días

No vos preocupeu per la puntuació. En Miltinik esta tot lo dia davant sa pantalla i la seva IP mòvil li permet puntuar totes les vegades que vol, per avorrit que paresqui,.quan un ja neix adoctrinat li pareix que awuestscdisbarats son una gran feina en favor del pancastellanisme.

Valoración:3menosmas

Ni ortografia, ni educació
Hace 11 días

"Bomitivo", escriu. I té barra s die-se "un d'aqui". Un gonella d'aqui, deu haver volgut dir. Si la nostra llengua li fa vomitera, no vull dir que fa l'escoltar com parlen qualcuns el Castellà, que més que converçar una llengua humana, pareix que lladren. I aquests son els que ens volen donar lliçons magistrals sobre els origens del Mallorqui. Quan la ignorancia se mescla amb el mal fons d'anima, sorgeixen awuests esperpents .

Valoración:3menosmas

Curts i agres
Hace 11 días

Els que diuen que Mallorqui i Català son dues llengues diferents no son més que uns farsants, que l'unic que cerquen és que aquí només se parli en Castellà. Però jo els hi dic, que si ho logren que s' imposi completament 'idioma foraster sera per poc temps, perque l'Anglés els desplaçara a ells i a la seva llengua. Curts!

Valoración:-9menosmas

Toni
Hace 11 días

Som mallorquí i sa meva llengua és es català .

Valoración:-13menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 7