El PP apoya el fomento del catalán donde exista «desequilibrio» con el castellano

| Palma |

Valorar:
preload
«Tenemos dos lenguas cooficiales que se tienen que fomentar», ha defendido la portavoz popular.

«Tenemos dos lenguas cooficiales que se tienen que fomentar», ha defendido la portavoz popular.

14-05-2018 | PP Balears

El PP de Baleares respalda que se fomente el uso del catalán «donde haya una situación de desequilibrio» respecto al castellano, como establece la Ley de Normalización Lingüística, según ha afirmado su portavoz parlamentaria, Marga Prohens.

La diputada ha eludido opinar sobre los recursos contra las ayudas municipales a comercios para que uso del catalán que ha presentado la Delegación del Gobierno y tampoco se ha pronunciado sobre la justificación de estas denuncias por parte de la delegada, Maria Salom.

«Estamos en la línea que marca el Estatuto de Autonomía y nuestra ley de Normalización Lingüística», ha recalcado Prohens, para quien la polémica «se ha magnificado» porque el Govern la utiliza como «cortina de humo» para eludir responsabilidades por su mala gestión.

«Tenemos dos lenguas cooficiales que se tienen que fomentar. Donde haya una situación de desequilibrio se tiene que equilibrar», ha recalcado.

Prohens ha asegurado que «el recurso lo han puesto los técnicos» de la Delegación del Gobierno, pero los partidos de izquierda quienes están instrumentalizando la polémica.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Preu per preu
Hace un año

Vostè pot dir missa, si vol i no cansar-se de dir dois cada dia. Però el mallorquí és una modalitat del català i això és així. I tan se me'n dóna si se cansa com si no ho fa. No és qüestió d'opinions. Què potser vostè en sap més que Francesc de B. Moll i de Pompeu Fabra plegats?

Valoración:0menosmas

@Preu per preu, ses sabates groses
Hace un año

Tu xerraràs i escriuràs lo que vulguis. Jo t'ho escric en mallorquí perquè vegis ses diferències que hi ha amb so català. No me cans de dir que es català és una IMPOSICIÓ dets anys 80 i que no té res a veure amb es mallorquí. Ses gramàtiques i diccionaris valencians i mallorquins són en ses quals se va basar es Sr. Pompeu Fabra (químic) per crear ses de Catalunya. Lo que pretenem és que se dugui a ses urnes i poder triar. BASTA D'IMPOSICIONS.

Valoración:1menosmas

Feliz 2018
Hace un año

Així com es polítics mos varen encasquetar es català, que siguin es polítics es qui mos permetin triar com és sa nostra llengua materna, mallorquí en es meu cas. Per això estan ses urnes. Tanta de democràcia i tenim imposicions.

Valoración:14menosmas

Preu per preu
Hace un año

L'Estatut ho diu quina és la llengua de Balears. "Los de Baleares" qui són? Jo i la meva família, els del meu carrer? O els del poble del costat? Què vol un referendum? Això no es tracta d'opinions ni de si són més molts els que pensen que la llengua que parlam és català o no ho és. Ho és, i foris! Igual que el que parlen a Argentina és castellà. Això s'entén? I que aquí parlam català no? Vaja una poca tutuma!!!

Valoración:-14menosmas

@Tivasdan
Hace un año

Son los de Baleares los que tenían, y tienen, que decidir lo que quieren. NO A LAS IMPOSICIONES.

Valoración:15menosmas

Tivasdan
Hace un año

L'Estatut d'autonomia diu quina és la llengua pròpia de les Illes Balears. No és na Prohens qui ho ha de dir.

Valoración:-20menosmas

@Marga Prohens
Hace un año

M'agradaria m'indicàs ¿quin és sa llengua pròpia de ses Balears?. Per la meva banda li diré que, i com jo molts, som de Balears i que per noltros és es MALLORQUÍ, MENORQUÍ, EIVISSENC, ... amb ses seves diferències segons illes, poble, etc. Que mos VAREN IMPOSAR es català sense demanar-mos si volíem adoptar aquesta llengua, que no és sa nostra i que no té res que veure. Existeixen escrits que demostren que es Sr. Pompeu Fabra se va basar a ses gramàtiques i diccionaris Valencians i Mallorquins per crear es seus en 1912, quan ses nostras són molt anteriors. Si fins es nostro Ramón Llull aixecàs es cap l'hi podria certificar.

Valoración:16menosmas

Tivasdan
Hace un año

Està claríssim que la llengua catalana està en inferioritat per tot. Cinema, diaris, jutjats, carrer... Així que si a les escoles se mostra més català que castellà i els ajuntaments ajuden a la retolació en català, està clar que ho fan per equilibrar. Com sempre ha estat. Hi ha res de nou? No. Idò quin pebre li fa coure el c.. al PP. Ganes de moure renou, res més que això.

Valoración:-17menosmas

pamboli
Hace un año

el castellà a castella! aquí xerram la llengua dels països catalans

Valoración:-3menosmas

CATETOS NO
Hace un año

A veure si aviat queda tot més clar a la dreta: Els antimallorquins que viuen a Mallorca com si fossin a Badajoz, que votin Ciudadanos i els que són mallorquins i estimen la nostra llengua, obrin els ulls i votin el Pi.

Valoración:0menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3