Los colegios tendrán que comunicar a la Fiscalía las incidencias con los menores

| Palma |

Valorar:
preload
El conseller Martí March y el fiscal delegado de Menores en Baleares, José Díaz Cappa, durante la firma.

El conseller Martí March y el fiscal delegado de Menores en Baleares, José Díaz Cappa, durante la firma.

25-11-2016

La Conselleria d'Educació remitirá a los centros educativos una lista de los supuestos que afectan a los derechos de los menores escolarizados sobre los que deben informar a la Fiscalía de Menores, con el objetivo de hacer efectiva esta obligación legal.

Es una de las consecuencias de la firma llevada a cabo este viernes entre el conseller Martí March, y el fiscal delegado de Menores en Baleares, José Díaz Cappa de un acuerdo de coordinación institucional para garantizar la protección de los derechos de los menores de edad, ha informado la Conselleria en un comunicado.

Govern y Fiscalía quieren establecer una coordinación institucional eficaz, para lo que consideran «especialmente necesaria la actuación de los centros educativos».

Para cumplir la normativa aplicable, el acuerdo prevé que los centros docentes de Baleares tienen que comunicar a la Fiscalía de Menores «todas las situaciones de hecho con repercusiones sobre los derechos de los menores, sea cual sea la edad del menor, ocurridas o conocidas en los centros educativos y que impliquen la obligación de la Fiscalía de actuar en defensa de los derechos de los menores que se hayan vulnerado o que puedan ser vulnerados».

Otras aspectos

La Conselleria ha recordado que las funciones encomendadas a la Fiscalía de Menores van más allá de los aspectos puramente penales, y alcanzan ámbitos puramente civiles y administrativos, vinculados a la protección de los derechos de los menores, fundamentales o no, que implican que el fiscal sea su máximo valedor.

«Por eso, es imprescindible poner en su conocimiento todas las situaciones que pueden requerir su intervención, la mayor parte de las cuales, como es obvio, se producen en los centros docentes, o se manifiestan o se conocen en estos centros», ha recalcado la Conselleria.

Por eso la Conselleria d'Educació hará llegar a todos los centros educativos de Balears una relación de supuestos que afectan a los menores escolarizados y que deben comunicar a la Fiscalía.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Illes Social
Hace más de 2 años

Sr. Fiscal: I els menors alumnes? Els hi prendrà denúncia si ho volen fer? O també hi hauran d'acudir amb els progenitors per poder-ho fer?

Ah! Que no hi han caigut amb això! Vaja, vaja.

Quelcom falla, començant per la fotografia als mitjans.

Valoración:4menosmas

Seny
Hace más de 2 años

Amb el màxim respecte, opin que això posa una vegada més pressió als mestres i violenta la comunitat educativa. De cercar respostes immediates i mesurades als conflictes podem passar a no intervenir per por i passar-ho tot a Fiscalia. Seny per valorar la gravetat dels conflictes, o és que els mestres i la comunitat educativa no saben valorar què ha de passar a Fiscalia i què no? Jo crec que podem caure, una vegada més i sense voler, en un nou episodi de descrèdit de la feina i criteris dels mestres, que no estan només per donar coneixements academics, si no per educar els nostre nins.

Valoración:3menosmas

Delación
Hace más de 2 años

¿Mediar, conciliar, restaurar, educar o criminalizar?

¡Qué es esto'

Valoración:5menosmas

Seriedad y logica. Estos payasos no engañan.
Hace más de 2 años

Para tener la peor y mas cara educacion que ahora tambien es violenta y abusadora y se dedica a proteger a los maltratadores y a amenazar a las victimas para proteger a "los suyos".... hace falta tener a la PEOR DE LA GENTUZA. Si habeis perdido toda la autoridad y todo el respeto es culpa vuestra y solo queda EXIGIR LA DIMISION DE TODOS LOS DIRECTIVOS

Valoración:-4menosmas

Los culpables de los peores delitos MITIENDO
Hace más de 2 años

Ellos SON LOS CULPABLES del abuso, los que silencian y amenazan a las victimas para proteger a los suyos! Que verguenza y que asco que gente asi tenga cargos o este metido en la educacion!

No solo son CUPABLES Y RESPONSABLES de la peor y mas cara educacion! Son tan toxicos y nocivos que tambien son responsables de promover y proteger la violencia y el abuso a la infancia.

Miren sus expresiones! MIren sus caras! No queda duda sobre que clase de gente es y de porque esto es UNA GRAN ESTAFA

Valoración:-7menosmas

Professorat i Autoridad socio educativa balear
Hace más de 2 años

Preocupant;

Un Fiscal dient a un Conseller de la CAIB el que ha de fer.

El/la director/a que no ho faci: responsabilitat civil? Penal? Administrativa? Patrimonial?

Què diu l'Advocacia d'Armengol en aquesta signatura?

Valoración:7menosmas

Arantxaaaa
Hace más de 2 años

@ aria A:

És vostè fiscal?

Perquè el de l'oficina que diu, l'han fulminat, precisament, els Serveis Socials del seu Govern per xerec! I fiquen un bergant de l'IMAS!

Els alumnes menors d'edat es mereixen quelcom millor que aquest March i la ingerència de l'Estat mitjançant la Fiscalia.

Hi ha gent millor! Millors professionals per adobar els drets de l'Alumnat!

Què punyetes saben la fuscalia i el conseller d'educació sobre dret administratiu del menor! Res!

Valoración:5menosmas

aria A.
Hace más de 2 años

Ido crec que això serà positiu, i si logram fer feina conjunta amb la Oficina dels drets del menor i els Serveis socials pot anar millor. Venim d'un desert en aquestes matèries, importava tan poc la infància que no escandalitzava ni tan sols el fet que hi hagués infants que van a léscola en dejú. Es curiós que se tengui mes esment en passar la ITV dels vehicles que en tenir cura de la correcta evolució dels infants.

Valoración:-11menosmas

Arantxa
Hace más de 2 años

I per què no posan un fiscal de porter a cada centre educatiu?

Menys fotos i més seny senyors!

Valoración:18menosmas

Qui?
Hace más de 2 años

Això serà una arma de doble fil. En primer lloc els centres ja no poden acumular més tasques( protocols absentísmes, prenvenció assejament, detecció de necessitats. ACIS....) sense contar amb el personal necessari. PTSC i ORIENTADORS als centres no cada quinze dies o menys. Ja no tenim hores dins l'horari per donar resposta a tantes tasques. Per altre banda aquestes notícies no haurien de sortir als diaris, sino fer-se d'una manera normal i arribar als centres com ariba tot el que ve de la conselleria. Quan surt als diaris sempre hi ha gent que ho enten malament. Dilluns molts de centres ja tendran "visites" demanant denuncies a fiscalia. I en 3r lloc, si les actuacions de menors no milloren, malament anam. Són lentes i la majoria de vegades després de la feinada i compromís que ha duit pels centres, acaben enviant informe dient que no hi ha indicis. Sobretot en els casos on el problema està dins la familia. Les costa molt donar la passa. Per tant molta notícia però a la realitat...

Valoración:8menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2