Jaume Matas abraza a Catalina Cirer.

TW
0
PALMA. EFE.El Partido Popular ha perdido la mayoría absoluta en el Parlament balear y la alcaldía de Palma. El PP ha conseguido 28 escaños, uno menos que en 2003, lo que no le basta, a pesar del escaño de AIPF para alcanzar la mayoría absoluta. Y así, al 97% de los votos escrutados, el PSOE queda con 16, el Bloc consigue 4, UM tres, el PSOE-Eivissa pel Canvi seis y el PSM-Verds de Menorca uno.

El Partit Popular ha perdut la majoria absoluta en el Parlament balear i l'Ajuntament de Palma. El PP ha aconseguit 28 escons, un menys que en 2003, el que no li basta, a pesar de l'escó de AIPF per a arribar a la majoria absoluta. I així, al 97% dels vots escrutats, el PSOE queda amb 16 diputats, el Bloc aconsegueix 4, UM tres, el PSOE-Eivissa pel Canvi sis i el PSM-Verds de Menorca un.

Per la seva banda, el PP a l'Ajuntament de Palma de Mallorca es queda amb 14 regidors en lloc dels 15 que tenien; el PSOE puja de 9 a 11, el Bloc obté dos i UM dos, al 100% dels vots escrutats. El repartiment en 2003 va ser per a la formació 'popular' de 15 edils; de 9 per al PSOE; 5 per a PSM i IU/Els Verds (Bloc); mentre que UM va obtenir zero regidors.

El reparto en 2003 fue para la formación 'popular' de 15 ediles; de 9 para el PSOE; 5 para PSM e IU/Els Verds (Bloc); mientras que UM obtuvo cero concejales.

En cuanto a los Consells Insulars, el PP obtiene 16 consellers en el Consell de Mallorca, mientras que el PSOE ocupa la segunda plaza con 11 y UM y el Bloc per Mallorca obtienen 3 cada uno. En Eivissa, el PP ha perdido su feudo quedando con 6 consellers frente a los 7 del PSOE-Eivissa pel Canvi. Y en Menorca, el PP obtiene 6 consellers en el Consell de Menorca, los mismos que tiene el PSOE, mientras que PSM-VERDS obtiene 1, lo que permitiría a la candidata socialista, Joana Barceló, repetir gobierno si pacta con el PSM-VERDS.