La regidora d' Igualtat, Carme Gomila.

'Foc a les agressions sexuals i que visqui Sant Antoni és la campanya llançada per l’Ajuntament de Manacor per a aquestes festes de Sant Antoni amb l’objectiu d’aconseguir unes celebracions lliures d’agressions sexistes i sexuals. La iniciativa s’ha dissenyat amb la col·laboració del Patronat de Sant Antoni de Manacor i el Patronat de Sant Antoni de Porto Cristo i té com a objectiu sensibilitzar tota la població sobre la importància d’unes festes segures i respectuoses. S’ha elaborat un logotip amb el lema ‘Foc a les agressions sexuals i que visqui Sant Antoni’ en forma d’adhesius i xapes que es repartiran als actes més destacats de les festes de Sant Antoni 2024.

MANACOR. FIESTAS PUEBLOS. Antoni Gomila, que hizo la Crida, y la Mulassa abren las fiestas del patrón Sant Jaume. La Mulassa hi

Les accions es concreten en la creació d’un Punt Lila a la plaça de Ramon Llull que estarà actiu durant els actes de més concentració de persones, com el primer ball dels dimonis o l’Assaig dels Goigs que tindrà lloc avui a la plaça de la Concòrdia. La delegada d’Igualtat, responsable d’aquesta iniciativa, és Carme Gomila, que afirma que «la campanya ‘Foc a les agressions sexuals i que visqui Sant Antoni’ promou unes festes lliures d’agressions i incideix sobretot en la prevenció».

Aquesta prevenció es tradueix també en un sistema d’Agents Liles itinerants que es repartiran per la plaça i els carrers adjacents. Els Agents Liles aniran identificats amb una armilla de color lila i seran la referència per a aquelles persones que vulguin denunciar qualsevol tipus d’agressió sexista o que sol·licitin informació sobre això. «Necessitem entorns segurs per a tothom», afegeix la regidora Gomila. «És evident que els entorns d’oci, sobretot nocturns, encara no són segurs per a les dones i no podem permetre que en una festa com Sant Antoni o qualsevol altra es produeixin actituds masclistes que posin en perill la seva integritat».

foc agresions

Les mesures que s’aplicaran a altres llocs, com Porto Cristo, estaran actives en tots els actes programats en què s’espera una gran concentració d’assistents. A Porto Cristo, el Punt Lila s’habilitarà demà dissabte 13 a la plaça del Sol i de la Lluna en motiu de la torrada popular i assaig dels goigs, que tendrà lloc després de la sortida de na Tonina. «No ens aturam de fer feina perquè els espais d’oci siguin segurs. Posam tots els recursos que tenim per prevenir, detectar i atendre agressions. Manacor no pot tolerar cap comportament inacceptable ni masclista dins cap festa», assegura la delegada.