Beneïdes de Sant Antoni a Manacor.

La devoció per Sant Antoni a Manacor es posa de manifest en els molts actes que es reparteixen, no sols per la ciutat, sinó per tot el terme municipal. Podem començar el recorregut per tot allò organitzat per l'Ajuntament per a aquests dies per la mateixa Manacor. El dissabte 13 ja hi haurà actes com el Cercavila dels sonadors de Sant Antoni o la 11a Mostra de dibuix infantil i 5è taller de flors de paper. Diumenge seran protagonista les músiques de Sant Antoni, a l'Auditori. Dilluns ja pujarà la intensitat amb l'Assaig de completes, des de les 20.30 a la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. Dimarts la ciutat estarà ja immersa en la celebració. A les 14.15 hi sortiran els dimonis de Cas Baciner. Repicaran després les campanes i es farà el ball davant de la sala. Mentrestant s'estarà fent la visita als foguerons per qualificar-los de cara al concurs.

MANACOR. FIESTAS PUEBLOS. La mujer entra en la historia al bailar con los Dimonis de Sant Antoni. El primer baile contó, por pr

La Residència de Majors serà escenari de la visita de Sant Antoni i els dimonis, a les 17.30, mentres que serà a les 19 hores quan surti el carro de la Colcada des de la Sala, acompanyat per les autoritats, els membres de Patronat, Coldada, dimonis i la Banda de Música. Es dirigiran a la parròquia on serà el Cant de completes i dels goigs de Sant Antoni. S'encendrà després el primer fogueró, cap a les 20 hores, davant de la rectoria, perquè la festa ja no para en tota la nit. Dimecres 17 els participants a les Beneïdes es trobaran a l'Avinguda de Baix des Cós i després que es lliurin els premis als millors foguerons i als guanyadors de la Mostra de dibuix infantil, es començarà a beneir els animals. El darrer ball dels dimonis serà a les 20 hores a la Plaça de sa Bassa i després serà la Missa Solemne, que posarà fi a l'intens dia.

A Porto Cristo els actes seran similars. Dimarts 16 els dimonis visitaran a les 9 del matí els centres educatius i el Centre de Dia. A les 13.30 sortiran de l'Oficina Municipal i faran el primer ball, per després celebrar-se un dinar de germanor a Ca'n Toni. A les 16.30 es recorreran els foguerons que participen al concurs ia les 19.30 serà la Missa en honor del Sant cant dels goigs. Dimecres les Beneïdes es faran a les 16 hores a la Plaça de ses Comes.

Son Macià tindrà foguerons el dimarts 16 i els seus Beneïdes seran el diumenge 21. Tancarà les festes la II Dimoniada de Son Macià, el dissabte 27. A S'Illot els dimonis sortiran el dimarts 16 i el dissabte 20 serà l'encesa de foguerons i la torrada. Els nuclis de població restants també participaran de la festa, amb un fogueró a l'aparcament del Centre Cívic de Cales de Mallorca, el divendres 19; fogueró a la Via d’Europa de Cala Murada, el dissabte 13 i Missa i completes de Sant Antoni a les 19 hores del dissabte 20 a Son Negre.