Els Gegants ballaran avui capvespre a la plaça Sant Jaume després de fer un cercavila pel centre. | Joan Sitges

La festa i la diversió segueixen avui a Manacor amb la celebració dels actes de les Fires i Festes de Primavera. Les activitats començaran ben prest avui i a les 9 hores s’iniciarà la jornada de portes obertes a Rafa Nadal Club, ab activitats per infants i adults, i també es donarà el ‘sus’ al mercat de segona mà que es farà a la plaça Ramon Llull i que estarà muntat fins a les 13 hores.

L’acte més institucional del dia es farà a la Institució Pública Antoni M. Alcover a les 12 hores amb el lliurament dels premis literaris Ciutat de Manacor 2023. Ja al capvespre, es celebraran els tornejos de Tennis Taula i el 8è trofeu Molí den Xema de Judo per a l’edat escolar.

L’animació arribarà a les 18 hores amb la XXI Trobada Gegantera i la plantada a la plaça del Convent. Després, tots els assistents i la cinquantena gegants faran una cercavila pels carrers Nou, Major, Joan Lliteres i acabaran a la plaça Sant Jaume amb la ballada popular per celebrar el 200 aniversari dels Gegants de Manacor.

A la mateixa hora que començarà la trobada gegantera, els més festosos es trobaran a la plaça Ramon Llull per gaudir de l’Horabauxa. L’Ajuntament de Manacor anima a tots els assistents a anar disfressats per gaudir de la música dels grups EVA & The Kool Katz, Cirko, O-Erra i els dj’s Titi i Simonet.

Demà, diumenge, la festa i diversió es traslladaran al passeig de na Camel·la amb la popular desfilada de carrosses i comparses, que ompliran de color i animació el capvespre. A les 21 hores, l’associació s’Agrícola organitzarà l’acte Interpretació de Stabat Mater per músics del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.