Un gran equip humà forma la Comissió de Festes, que forma part de l’Associació de Veïns.

Son Macià arriba a les seves festes amb ganes i il·lusió. El programa, que va del 3 al 15 d’agost, uneix aspectes molt variats com l'esport, la gastronomia o la cultura per arribar a tots. Les tradicions s'han mantingut per no oblidar les arrels i la cultura pròpies, amb esdeveniments com la Festa Pagesa de diumenge 6 o la gran Fira. La Comissió de Festes és qui ha desenvolupat l´extens programa amb el suport de l´Ajuntament de Manacor. Bel Maria Pascual és la seva presidenta.

-Quins objectius s'han marcat des de l'organització per a aquesta edició?
Hem buscat consolidar els actes més típics, com la Fira o la Festa Pagesa, que reconeix la tasca de moltes persones que segueixen treballant encara al camp.

-Quines serien les novetats principals d'aquesta edició?
Celebrarem la I Milla Macianera i també tindrem la II Fira del vi i de la cervesa, amb molta participació, que va tenir molt èxit l'any passat i que repeteix aquest any.

-S'aprecia el pes de l'esport i la tradició al programa. A què respon això?
Barrejar esport i tradició respon a la intenció de tot l'equip que organitzem les festes de cercar un equilibri entre totes dues coses per consolidar la participació. Volem que tots els col·lectius estiguin representats i alhora destacar les nostres senyes d'identitat, costums i peculiaritats.

-Hi ha actes que ja són molt veterans i que sembla que no hi poden faltar.
Si, principalment les esmentades Festa Pagesa i la Fira, però també el XXIII Campionat Mundial d’Estràngol o l’Homenatge a les persones majors de setanta anys de Son Macià, que tancarà les festes.

-¿Com resumiria l’esperit d’aquestes festes?
Crec que s’expressa molt bé en el lema d’aquesta edició: «Les arrels seran tan profundes com els sentiments».

MANACOR - CELEBRACION DE LA FESTA PAGESA EN SON MACIA.

Diversió per a tothom en clau pagesa

La Festa pagesa se celebrarà el diumenge 6 des de les 18 hores al Sementer. Grans i petits s´ajuntaran per gaudir d´unes hores de diversió molt unida a la terra. Les curses o els jocs en parella seran protagonistes com cada any. La festa posa a prova les habilitats dels participants i la imaginació dels organitzadors per portar alguna sorpresa a una festa molt arrelada.