Imatge d'arxiu d'una de les passades edicions de la Festa Pagesa.

Son Macià celebra les festes d'estiu entre els dies 3 i 15 d'agost amb el denominador comú de la tradició i la participació. Després del pregó de Biel Nadal Maniu del dijous 3, que començarà el programa, el divendres 4 serà l'Horabauxa, amb l'actuació del Dj Costa. Dissabte discorrerà entre esport i festes de tall més tradicional, una característica que predomina en general al programa, que la presidenta de l'Associació de Veïns, Bel Maria Pascual, destaca com una forma de donar varietat i inclusió a tots els col·lectius i interessos de la localitat. A les 16:00 serà la competició de tir al plat al Camp de tir de Sa Marina. A les 18 hores arribaran els carretons, per això caldrà inscriure's mitja hora abans. A les 9 del vespre serà l'exhibició de gimnàstica de l'Associació de Persones Majors de Son Macià. Tancarà la jornada el ball de saló i la revetla, amb la música d'Islanders, Aftersuns i Dj Jara.

El diumenge 6, des de les 18:00 serà un dels actes més significatius de les festes, la Festa Pagesa, que tindrà lloc al Sementer. Dilluns i dimarts seguiran amb l'esport com a protagonista, amb bàsquet i futbol 7. Dimecres 9 hi haurà teatre, amb Mai Som Tots Teatre i dijous 10 animació infantil per Centimets & Family Band. Els actes dedicats als més petits continuaran divendres, dia en què també se celebrarà el Sopar de Pa i Taleca, on completarà la festa temàtica d'estils musicals, a la qual s'anima a acudir amb fressa.

Festes son macia

El dissabte 12 a les 9:30 serà la I Milla Macianera amb un recorregut de més de 400 metres des de la plaça. A la tarda ja serà l'Espectacle de dansa de l'estudi de Rensi Limani. Després, per refer forces de la intensa jornada, s'uniran la música i les tapes amb les actuacions d'Anne & The Blues Diggers i Monkey Doo. Passant el diumenge 13, s'arribarà a un dels esdeveniments més característics d'aquestes festes, la XXIII edició del Campionat Mundial d'Estràngol, el tradicional joc autòcton de Son Macià. Serà en categories Majoral i Missatge i al carrer de Sant Jaume. La II Fira del vi i de la cervesa començarà a les 20 hores. Aquesta fira es consolida amb una edició nova després de l'èxit de la de l'any passat. Comptarà amb diversos cellers i cervesers i estarà acompanyada de parades de menjar.

Dilluns 14 serà la XXXVII Fira de Son Macià, que Bel Maria Pascual destaca com un dels punts forts de l'extens programa. Apel·lant a la fórmula tradicional, la fira comptarà amb la mateixa oferta unint tradició i qualitat, alhora que incloent actes significatius com la Desfilada dels Gegantons de Son Macià, els Gegants de Manacor i la Colla de Xeremiers i Flabioleres de Son Macià. Es tancaran els actes amb el Ball de bot, amb la música de les agrupacions Es Jai de sa Barraqueta i Esclafits i castanyetes. Hauran estat molts dies de celebració col·lectiva sota el lema Les arrels seran tan profundes com els sentiments.