La ciutat viu el patró amb intensitat.

Manacor viurà amb la mateixa intensitat de sempre les festes de Sant Jaume. Divendres 14 arrenquen els actes amb la Recollida de l’estendard, que portarà el Club Esportiu Manacor, per celebrar el seu centenari. El símbol queda exposat durant totes les festes a l'entrada de l'Ajuntament. Després d'aquest acte, que comença a les 7 de la tarda, es farà la Crida a la Festa. Serà Antoni Gomila Grimalt l'encarregat i tot seguit serà el cercavila de la Mulassa en un recorregut que començarà a l'Ajuntament i acabarà a la plaça del Convent. A les 21.00 es podrà gaudir del Ball de bot a la plaça de Ramon Llull. La Festa de Ses Canyes arribarà el dissabte 15. Acompanyarà la batucada Mostela i s'anima els participants a armar-se amb pistoles d'aigua per a una llarga vetllada de festa.

Festes Sant Jaume

La setmana seguirà amb molts actes i celebracions, com 'Les Rondalles ja són al firmament gràcies a Es nostro cel', del dilluns 17; la Cena de germanor de Sant Jaume, el dimarts 18; la cursa XV Milla Ciutat de Manacor del dijous 20 al passeig d'Antoni Maura; o la VI Mostra de vins casolans amb degustació gratuïta de vins i venda de tapes.

La celebración del Correfoc pone punto y final a las Festes de Sant Jaume 2017

El 22 començarà un cap de setmana molt especial en aquestes festes. Ja dissabte es podrà viure el Replec de joies i un cercavila que portarà als grallers de Manacor ia la Colla Castellera Al·lots de Llevant fins a la plaça del Rector Rubí, on seran les tradicionals Corregudes des Cós i la Diada castellera de Sant Jaume . A la nit serà la gran Fira Nocturna, entre les 7 de la tarda i les 12 de la nit. Diumenge es lliurarà el Penó de Sant Jaume als Cavall amb un recorregut que portarà per molts dels carrers i places més cèntriques de la ciutat. Diumenge seguiran els actes simbòlics amb el lliurament del Penó de Sant Jaume al Síndic Jove, l'Encamisada de Sant Jaume i per acabar el Córrer l’Anell amb els Cavalls de Sant Jaume. Dimarts 25 s'arribarà a la darrera jornada de les festes. A les 17 hores serà la Recollida del Penó de Sant Juame de Cal Cavaller Major ia les 20.00 l'Ofici en honor del sant, amb una eucaristia presidida per Francesc Vicens Gomila. Un cop acabada la litúrgia serà el mariner Antoni Mascaró Puigserver qui proclami el Memorial de la Vila. Només quedarà aleshores el correfoc de Sant Jaume, que posarà la diversió i la intensitat del foc com a fi de festa.