No del tot humà
Ha de ser grossa l’amenaça de l’ús abusiu de la intel·ligència artificial en el món musical si en el primer cas de frau a gran escala ha irromput, i des del minut u, l’FBI; i si ho ha fet acusant de frau, conspiració per delinquir i alguns delictes més que, sumats al vessant fiscal, podrien suposar a l’acusat una desena d’anys de presó. L’acusat és Michael Smith, un tipus que rere un nom vulgar ha estat creant centenars de milers de cançons amb IA i engegant bots (programaris que fan tasques repetitives a la xarxa) a mansalva per simular-ne la reproducció voluntària i personal (en el sentit d’humana) i així obtenir milions de dòlars en concepte de drets d’autor i beneficis. Hom calcula que en els moments més fecunds Smith aconseguia, si es pot dir així, 661.440 reproduccions dia de les seves ‘creacions’, que li suposaven uns 1,2 milions de dòlars l’any. I no ho feia del tot malament, en el sentit de ser groller, perquè era conscient que un nombre exagerat de reproduccions el faria sospitós però una xifra raonable li permetria anar fent la viu-viu en el procel·lós i críptic univers d’Spotify i ginys similars, on regna allò que vals tant com et reprodueixen (que, ja que hi som, no deixa de ser un principi darwinià).
También en Opinión
- «Te quiero pero no funciona»: un psicólogo explica por qué los hombres viven en el siglo XX y las mujeres en el XXI
- El cirujano Jeremy London te da la clave de qué hacer si te da un ataque al corazón cuando estás solo: «Siéntate de esta forma»
- Le preguntamos a la IA cuál es el mejor lugar para vivir en Mallorca y esta es su respuesta: «Es ideal si buscas un equilibrio»
- Una sentencia deja que una abuela invite a su nieto a comer en su cumpleaños
- Un hombre que perdió a su suegra en la dana dice que pensaron que la alarma era una broma
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
De momento no hay comentarios.