Revolucions a mitges
He vist que Matt Kennard, autor de L'extorsió. Un reporter canalla contra l'elit nord-americana, cita a Raoul Vaneigem, que ja és citar. El primer s'ha fet famós amb aquest llibre, una crítica magníficament documentada del poder de les elits dels Estats Units per fer la seva per mitjans pacífics o violents (en aquest cas, emprant l'exèrcit pagat pels ciutadans d'aquell país), i el segon, tot al contrari: tingué un moment de fama fa més de cinquanta anys, quan escriví el Tractat del saber viure per a l'ús de les joves generacions, el 1967, i prou. El primer, després d'una jove carrera acadèmica del màxim nivell, col·labora amb el Pulitzer Center (no ha obtingut cap premi amb aquest nom, com expliquen moltes ressenyes, encara), i la comparació no pot oblidar que cal felicitar Vaneigem (autor d'altre títol magnífic: Res no és sagrat, tot pot ser dit) perquè allò que digué fa més de cinquanta anys pot ser llegit per tothom, especialment pels joves, com una descripció perfecta... del present! ¿Què és si no un relat que resumeix la situació social parlant d'alienació i desil·lusió, cultura del consum, necessitat de desobediència i resistència, crisi ecològica i l'autonomia personal com a únic estri de solucions?
También en Opinión
- «Te quiero pero no funciona»: un psicólogo explica por qué los hombres viven en el siglo XX y las mujeres en el XXI
- El cirujano Jeremy London te da la clave de qué hacer si te da un ataque al corazón cuando estás solo: «Siéntate de esta forma»
- Le preguntamos a la IA cuál es el mejor lugar para vivir en Mallorca y esta es su respuesta: «Es ideal si buscas un equilibrio»
- Una sentencia deja que una abuela invite a su nieto a comer en su cumpleaños
- El juzgado exculpa al constructor acusado de una estafa con casas modulares en Mallorca
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
De momento no hay comentarios.