El 30è Congrés anual de la gent de McDonald’s a Barcelona, 15.000 empleats de totes les categories, ha fet de Barcelona, de dilluns a dijous més la prèvia i el retruc de la notícia, la capital mundial del menjar ràpid (això dit suau, perquè d’altres en diuen menjar porqueria). I no sembla just: passes anys reivindicant-te com centre de l’alta cuina, nucli del menjar mediterrani, rebost i bessó de la saviesa gastronòmica, en dura competència amb francesos i italians, i acabes veient el pallasso Ronald McDonald, també conegut com Ronny, passejant pels teus carrers entre un munt de figurants disfressats de totes les categories laborals de l’empresa... excepte cuiners. No és just. Com no és just, versemblant ni lògic que l’empresa icona mundial del que ens posam a la boca no tingui cuiners. Com no és just que ens amaguin on dinaran i soparan aquests dies els congressistes, sobretot els més selectes. Com no és just que McDonald’s hagi de passar a la història, gairebé en exclusiva, com el referent del menjar porqueria i, encara més, com el lloc semàntic de naixement de les expressions que tan exactament defineixen el nostre present econòmic i per tant social: contractes porqueria, feines porqueria, habitatges porqueria, sistemes democràtics porqueria i tot així.
Un mot encertat
Palma11/04/24 0:30
También en Opinión
- Fallece Xisco Serra, uno de los culturistas mallorquines más reconocidos a nivel internacional
- Javier Aguirre, fin de ciclo en el Real Mallorca
- Gran despliegue de la Guardia Civil en Santa Ponça para detener a un presunto narco
- La ‘influencer’ okupa con más cara de Ibiza
- Estas son las portadas de la prensa rosa de hoy
1 comentario
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Molt interessant. Aquí podríem dir que tenim Mcturisme i Mcsostenibilitat