TW
11

El títol té intenció, fura apareix en un sentit figurat. A Alberto Núñez Feijóo li agradaria ser-ho, però no ho és. Me permet aquesta llicència per arrencar l’article. Núñez Feijóo se presentà com a moderat, però no ho és. Frega la mitjania política, no té habilitats discursives, és manyuclador, no enraona, no és subtil, no és sagaç. I no parla anglès. L’imaginen en una cimera internacional?

Feijóo és el president del PP, il capo. Arribà a ser-ho amb experiència compulsada, venia de presidir la Xunta de Galícia (2009-2022). Però ha resultat ser un líder defallit, pansit. Els anteriors presidents del PP, des de Manuel Fraga fins a Mariano Rajoy, foren capataços incontestats. Però Isabel Díaz Ayuso no ha deixat fer-li cossigolles des del primer dia. I ha conseguit torçar-li el braç a Feijóo amb el tema energètic. A més, el galleg és un bunyoler. Diu coses tan medul·lars com que si un dia governa no viatjarà en Falcon. Tots els presidents ho fan per seguretat! Però Feijóo és més de fireta. Utilitzarà el corre corre caballito, trota por la carretera.

És insuportable la volença de Núñez Feijóo per la manipulació. S’ha obstinat en negar que Teodoro García Egea, ex secretari general del PP (Pablo Casado n’era el president) i Félix Bolaños, ministre de Presidència del PSOE, firmaren un pacte per renovar el CGPJ. La paranòia de Feijóo arriba al punt de qualificar aquest pacte de secret. Però la realitat és tossuda i ha hagut de reconèixer la seva existència. Però ara Alberto Núñez Feijóo nega la validesa del document. Quina roïnesa! Cuca Gamarra, la xarlatana del PP, no diu res? Feijóo és inclassiflicable. L’última excentricitat ha estat recuperar a l’estrambòtic Francisco Álvarez Cascos, exvicepresident, exministre de José María Aznar i imputat per apropiar-se quelcom que no era seu. Hi ha un formidable choque en el PP por la repesca de Álvarez Cascos.

Feijóo viu en un món paral·lel. S’ha plantificat en el no permanent. I el cap de l’oposició ha de proposar alternatives. Feijóo no ho fa! Alberto Núñez Feijóo me recorda a Ignatius J. Reilly, l’anacrònic i desfasat personatge de la guardonada novel·la La conjura de los necios. Feijóo és una absurdidat, una pantomima política.