TW
0

El consider, ara mateix, a la nostra comunitat, ‘el pal de paller’ del pensament racional, val a dir, el referent més sòlid i documentat en la investigació filosòfica, una veritable autoritat internacional en el camp de la filosofia clàssica alemanya. Ha estudiat autors tan decisius com Feuerbach, Nietzsche, Benjamin i, sobre tot, Hegel.

És doctor en filosofia i en teologia; professor, avui emèrit, de la nostra Universitat. És taujà, o sigui nadiu de Santa Eugènia, i el seu nom és Gabriel. Realitzà estudis a Roma, Münster i Barcelona. Ha donat, arreu del món, conferències a universitats i ponències a congressos, té gran quantitat d’articles a revistes sobre infinitud de temàtiques, com tolerància o laïcisme. Té publicats una trentena de llibres. És home modest, crític i pacífic, profund, creient i prevere, implicat en organitzacions de voluntariat.

El 2006, l’Institut d’Estudis Catalans va rebre l’intel·lectual mallorquí com a membre numerari de la secció de Filosofia i Ciències Socials. Actualment, forma part del grup dirigent de la Fundació Joan Maragall. Des de 2021 dirigeix la col·lecció de llibres breus ‘Tornaveu’. I en el present 2022, molt recentment, i aquesta és l’avinentesa per dedicar-li aquest escrit, ha estat designat ‘Académico correspondiente de la Real Academia de Ciencias Morales y Políticas’, una de les deu Reals Acadèmies integrades dins el ‘Instituto de España’. Consti en acta.