TW
0

Darrerament poques alegries ens donen, ara és la factura de la llum el que ens pugen quasi al doble, tothom en ERTE i els preus de les necessitats bàsiques pujant. Per a consolació nostra, ens diuen que de dotze de la nit a les vuit del matí, que és quan tothom dorm, serà més barata la corrent, també dissabtes i diumenges. Els autònoms que no estan de cara al públic podran treballar de nit per estalviar, però els comerços hauran de pagar unes factures ben coents.

Una bona solució és deixar la rentadora preparada, a punt per posar-la en marxa i quan de nit et despertes i t’aixeques per fer el primer pipí, l’engegues i ja s’aturarà tota sola. També per estalviar, el cap de setmana, en comptes d’anar d’excursió podem quedar a casa a planxar.

Una altra solució d’estalvi energètic, tan necessari per al medi ambient i la nostra actual precària economia, és adaptar els nostres costums a la llum natural, anar a dormir i aixecar-nos com fan les gallines, i si un dia volem anar a dormir més tard, emprem espelmes que són més barates.

El que no entenc ni puc acceptar és que el nostre Parlament de les Illes, en lloc d’arribar a un consens, de totes les forces, que benefici als ciutadans –que aquesta és la finalitat per la qual els pagam– i demanar rebaixes a Madrid, utilitzin el tema per a insultar-se. Que a una pregunta de l’oposició, el senyor Yllanes , exjutge, s’exalti i insulti apujant la veu. No voldria jo, em jutgés un jutge irritable, la irritabilitat es converteix sempre en imparcialitat, ja ho deia Catón a Disticos 2,4 «La ira impedeix a l’esperit discernir la veritat». A pesar que el senyor Yllanes va reconèixer que «segurament no és això el que els ciutadans necessitam», amb les actituds de confrontació dels nostres representants al Parlament no solucionen res. El Parlament està per solucionar problemes, no per simular bregues de galls.

Està fent una calor que ofega i les companyies elèctriques en lloc de donar-te una mà, et posen les dues al coll i t’acaben d’ofegar.

Les necessitats bàsiques com l’aigua o l’electricitat, no poden ser suculent negoci d’importants lobbys.