La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Manacor, Carme Gomila.

TW

Manacor celebra un març feminista de manera molt especial. Sota el lema 'Les Dones Trepitjam Fort', s’ha confeccionat un extens programa d’actes que es perllonguen fins al dia 22 i que inclouen una nova cita amb la Fira de les Dones, el dissabte 16.

«Les dones trepitjam fort i ocupem els espais públics de la ciutat per demostrar-ho», afirma la responsable de l’Àrea de Cohesió Social i Educació, Carme Gomila. «Aquest any dediquem tots els actes a la figura d’Antònia Matamalas, fundadora i portaveu del col·lectiu Dones de Llevant, recentment morta i que ha estat un referent en aquestes reivindicacions», afegeix. Pel que fa a les novetats més importants d’aquest any, la regidora destaca «el caràcter intergeneracional, amb una gran participació ciutadana gràcies a l’actiu paper de moltes entitats».

Fira de les dones Manacor

La Fira de les Dones és l’acte principal del programa i sobre ella Gomila explica que «la celebrem des del 2020 i cada any es va transformant i adaptant. En aquesta edició ha cobrat especial importància la cultura, amb moltes propostes artístiques entre les quals destaquen dues exposicions, Dempeus i arralades i Dona Habitada, i una altra sobre dones en la ciència».

Els actes també inclouran iniciatives que criden a la participació activa de les manacorines, com ara l’elaboració d’un mapa de la ciutat on s’identificaran punts a millorar en matèria de seguretat per a dones. Segons Gomila, «tractem que la Fira evolucioni i es vagi transformant, adaptant-se als temps, però sempre amb un aire juvenil i participatiu».

Els dies 16 i 17 seran els més destacats en què a activitat als carrers es refereix. Tot això per aconseguir el principal objectiu de la regidora, «fer de Manacor una ciutat més humana i amb més perspectiva de gènere. És molt important crear espais segurs i confortables per a tots mitjançant eines com l’urbanisme tàctic i aquesta perspectiva de gènere». Un altre moment rellevant del programa d’actes serà la inauguració del mural Referents, a Porto Cristo, el dia 17.