El batle de Manacor, Miquel Oliver, i la delegada de Porto Cristo, Antònia Llodrà, amb el programa de festes.

TW

Les Festes del Carme de Porto Cristo s’inicien dijuos 6 de juliol. L’esforç de nombroses entitats i associacions de la localitat ha donat com a resultat un ampli programa de festes que es prolonga fins al 23 de juliol. Aquest esforç col·lectiu ha estat especialment destacat per l’alcalde de Manacor, Miquel Oliver: «Aquí és demostren les ganes que té la gent de Porto Cristo de fer festa». Els actes s’inicien avui amb el cercavila de la Banda de Tambors de Porto Cristo, que sortirà de la placa del Carme i arribarà a la Delegació municipal just abans del pregó, a les 20.00. El Grup d’Excursionistes Els Falcons serà el protagonista de l’acte, per celebrar a més el seu quinze aniversari.

festes del carme porto cristo

Al marge de tot aixó, també hi ha altres esdeveniments destacats d’aquest programa de dues setmanes, com la ja esmentada Fira Nocturna d’aquest divendres 7, al Passeig de la Sirena, la Plaça de l’Aljub, el carrer de Sant Jordi i el carrer de Sant Lluís, la Cursa Nocturna del 13 de juliol. A l’àmbit de la cultura són destacables la Final del III Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak, les diverses exposicions i concerts com el Memorial Francesc Ramis amb l’Orquestra del Pla i del Llevant. Una de les propostes que tornen al programa són les visites guiades Coneguem el nostre poble, amb les rutes Els tresors de Porto Cristo, a càrrec de Lourdes Melis; i La Guerra Civil a Porto Cristo. Memòria del desembarcament de Bayo i la repressió franquista, a càrrec de Maria Eugènia Jaume i Lourdes Melis.

Com mana la tradició el dia 16 de juliol, festivitat de la Mare de Déu del Carme, tendrá lloc la missa concelebrada, a partir de las 19 hores, l’ofrena floral i la processó marítima. Un acte que reuneix a centenars de residents i visitants. La clausura, el 23 de juliol, será espectacular i no faltarà el correfoc amb Manafoc i el gran castell de focs d’artifici a la badia de Porto Cristo.