Cristina Capó és la responsable de la SAM.

TW

Cristina Capó és la regidora responsable de l’Empresa de Serveis del Municipi de Manacor. Sota la seva gestió es posarà remei a una històrica manca de la ciutat, la de l’aigua potable, que està cada cop més a prop de ser una realitat.

Què suposa per a una ciutat com Manacor tenir per fi a l’horitzó l’arribada de l’aigua potable?
—És una fita molt necessària i urgent. És obligatori per llei que els municipis donem aquest servei i aquesta tasca la teníem pendent de fa d’anys. Ho hem hagut de fer al llarg de tot el mandat perquè és un problema que no es resol en dos dies, però esperem que arribi molt aviat al nucli de Manacor i en els propers anys pugui arribar a tot el municipi.

La planta potabilizadora piloto ya se ha instalado y tiene el visto bueno para funcionar.

Es el principal èxit de la seva gestió a l’àrea?
—Si, dins l’àrea d’Aigua i més concretament a l’empresa municipal de la SAM, aquest era un dels objectius principal. Hem començat amb la potabilitzadora pilot i ja tenim la primera font pública d’aigua potable a Manacor. La següent passa és que arribi als dos sectors més pròxims, el del Serralt i al de sa Volta, estem fent les obres necessàries i confiam que arribi a l’estiu. Ara hem incorporat romanents de tresoreria per poder comprar una potabilitzadora prou gran per poder abastir la resta de població, enguany la licitarem i desitjam que abans que acabi el mandat aquesta aigua potable arribi.

MANACOR. AGUA. Manacor logra tener agua de calidad con la nueva potabilizadora tras años de espera.

Després de l’arribada de l’aigua potable, quina altra assignatura pendent assumirà el departament?
—Tenim dos punts a destacar, millorar la qualitat de l’aigua que surt de la depuradora, per això ja tenim el projecte per ampliar la existent ja que ens ha quedat massa petita, i afegim el tractament terciari. El segon punt és reduir més les fuites d’aigua, per això hem de seguir amb la sectorització del sistema de canonades. Ens vàrem trobar amb una novena part del nucli sectoritzat, actualments’estan fent les obres de dues novenes parts més I ja hem incorporat romanents per poder sectoritzar un altre terç del nucli. El darrer terç ja tenim el projecte fet i presentat I estempendents de les autoritzacions per dur-ho a terme.