Grans figures. Toni Galmés és l’autor del pescador. | Archivo UH

TW

Després de l’èxit rotund aconseguit amb la iniciativa de ‘Manacor Encantat’ arriba ara ‘Porto Cristo, la mar de guapo’. Des d’aquesta setmana i fins al mes de setembre, els carrers del principal nucli costaner del municipi de Manacor acolliran una espectacular decoració de temàtica marinera.

També s’han instal·lat diverses figures de grans dimensions com un pescador a la plaça de s’Aljub, i un cap-roig, una donzella i un raor al passeig de la Sirena. L’autor de les figures ha estat Toni Galmés, el també creador del pegàs i la fada que es van instal·lar a Manacor a principis de juny. A les entrades de Porto Cristo es col·locaran grans meduses lumíniques per donar la benvinguda.

Els actes d’aquesta iniciativa de promoció varen començar divendres 2 de juliol a la nit amb música en directe a diversos espais públics de la mà d’un pianista, un saxofonista i un violinista, que tocaren des de les 19.30 fins a les 21.30 hores.

En el mateix marc, l’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Manacor convoca un concurs de decoració d’aparadors, també de temàtica marinera. Les inscripcions es podran realitzar des del 9 fins al 14 de juliol.

D’altra banda, la brigada municipal també s’ha encarregat de pintar els bancs i les pasteres de la plaça de l’Aljub, on també s’escriuran frases i refranys de pescadors com «si la mar buida fort, senyal de vent de nord», «si és gregal i brusca dura, pesca segura» o «tramuntana morta, ponent a la porta».

«És la major iniciativa de promoció que s’ha fet mai a Porto Cristo»

Maria Antònia Truyols i Sebastià Nadal, regidors de l’Ajuntament

n Maria Antònia Truyols i Sebastià Nadal.

El regidor de la zona costanera de l’Ajuntament de Manacor, Sebastià Nadal, explica sobre la iniciativa ‘Porto Cristo, la mar de guapo’ que «és una la campanya de dinamització comercial i turística molt potent com mai abans s’havia vist al nucli». A més, Nadal assegura que les reaccions «per part de portenyes, portenys i visitants són molt positives i esperam que es tradueixi amb una major activitat comercial per als comerciants i restauradors de tot Porto Cristo, ja que aquest és l’objectiu principal», explica.

Per la seva part, la regidora de Comerç a Manacor, Maria Antònia Truyols, indica que la campanya vol reparar els danys econòmics causats per la pandèmia de la COVID-19.
Tant Truyols com Nadal aprofiten la posada en marxa d’aquesta nova campanya comercial per fer una convidada a tots els veïns del nucli costaner i als turistes que passen les seves vacances al municipi per participar dels actes que s’emmarquen dins aquesta iniciativa.