n Llorenç Carreras i Mateu Marcé varen presentar el cartelll amb les actuacions. | J.S.

TW

Manacor donarà molt que parlar aquests dies. El V Festival de narració oral ‘emParaular’ torna desde d’avui i fins el 19 de setembre. Seran quatre dies culturals amb cinc atractives propostes que tendran com a nexe comú el mite. La ciutat serà l’escenari de mots i mites amb espectacles que tenen com a objectiu acostar la narració a la ciutadania d’una manera directa.

El regidor de Cultura, Mateu Marcé, destaca que «es tracta d’un festival singular que serveix com a finestra per a les creacions que s’han fet expressament per a emParaular i que després es poden exportar a altres llocs, el que ens omple d’orgull», apunta.

Es tracta d’un esdeveniment únic a Mallorca que tindrà el tret de sortida avui amb una conferència glosada a càrreg de Mateu Matas ‘Xurí’ i Bartomeu Payeras. Marcé afegeix que «és una proposta feta per a aquest festival que es basa amb elements de ruptura, però també de connexió que s’han establert entre els joves glosadors que començaren a recuperar la glossa fa vint o trenta anys i la darrera generació de glosadors».

Enguany el festival també compta amb dues obres de teatre: Jo, Odisseu, un poema èpic que interpreta Rodo Gener i La claror, una proposta de Jaume Miró basada en la persona que va contar més rondalles a Mossèn Alcover. Els més petits podran gaudir d’Éssers fantàstics del Mediterrani, mentre que la Nit de mites i bruixes inclou dues propostes manacorines com són el mite d’Orfeu o la valenta estupidesa de Carme Gonzàlez i Daniele Fregapane, així com La Còlera d’Aquil·les de Maria Antònia Salas.
Completaran la nit Les Bruixes i dones fosques d’Assumpta Mercader i Maria Carretero.

cartel

Agenda

Dijous 16
20.00. Conferència glosada: Mètrica i rima del s.XXI amb Mateu Xurí i Bartomeu Payeras. Al Claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Divendres 17
20.30. Jo, Odisseu de Rodo Gener. A la plaça dels Pares Creus i Font i Roig.

Dissabte 18
12.00 Éssers fantàstics del Mediterrani de Assumpta Mercader. Per a públic infantil. Al Claustre de Sant Vicenç Ferrer.
20.30. ‘Nit de mites i bruixes’. El mite d’Orfeu o la valenta estupidesa de Carme González i Daniele Fregapane. La còlera d’Aquil·les de Maria Antònia Salas y Bruixes i dones fosques d’Assumpta Mercader i Maria Carretero. Al Parc Municipal.

Diumenge 19
20.30. La claror amb Toti Fuster i Biel Bisquerra. A la plaça dels pares Creus i Font i Roig.