PSOE, PI y PP ultiman un acuerdo que enviará a Més cuatro años a la oposición en Campanet

| Campanet |

Valorar:
preload
Guillem Rosselló, de Més, fue el candidato más votado en las últimas elecciones municipales.

Guillem Rosselló, de Més, fue el candidato más votado en las últimas elecciones municipales.

El PSOE, el PI y el PP negocian un acuerdo que enviaría a Més a la oposición en Campanet pese a ser la lista más votada. El alcaldable de Més, Guillem Rosselló, ya da por hecho el pacto entre los tres partidos de la oposición, mientras que Rosa Maria Bestard (con toda probabilidad la próxima alcaldesa socialista) ni confirma ni desmiente.

«Nos hemos reunido con todos. Rumores seguro que hay, firmado no hay nada», dice Bestard, que explica que la agrupación se reunirá esta tarde y probablemente el miércoles dará a conocer su decisión definitiva. En el mismo sentido se manifiesta el PI. Los rumores corren como la espuma en Campanet, un municipio en el que históricamente Més y PSOE han vivido enfrentados y en el que Més, pese a ser la lista más votada, ha perdido su mayoría absoluta.

Numerosas fuentes apuntan también a que, una vez sea investida la alcaldesa socialista, el alcaldable del PP, Sebastià Pons, presentará su renuncia y asumirá su relevo Jaume Rayó que casualmente es el cuñado de la número seis del PSOE e hija del histórico alcalde socialista Joan Amengual, al que Més dejó gobernando en minoría tras romperse el último pacto firmado entre Més y PSOE hace ahora precisamente dos legislaturas.

Si finalmente se confirman los rumores parece que el PSOE y el PI podrían gobernar en minoría con cinco regidores, negociando puntualmente acuerdos con el PP (con un único regidor) que quedaría en la oposición. Més tiene cinco regidores y es el más votado.
«Parece que se confirman los rumores de los que ya se hablaba en la campaña cuando Toni Serra del PI decía que se presentaba para echarnos», dijo este lunes Guillem Rosselló (Més).

Rosselló asegura que se ha reunido con PSOE y PI para ofrecerles un pacto programático y olvidar las rencillas históricas. Dice que «sigo abogando por un buen entendimiento por el bien de los campaneters que, por lo que parece, ya no va a ser posible».

La ejecutiva local de Més per Campanet tiene previsto reunirse este miércoles para analizar la situación.

Rivalidad histórica

Més y PSOE arrastran una rivalidad histórica en Campanet con dos pactos de gobierno frustrados en el pasado. En la legislatura que ahora termina, Més ha gobernado con mayoría absoluta y la socialista Rosa Maria Bestard ha liderado la oposición. La irrupción del PI en la política municipal decantará la balanza hacia uno de los lados.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

unabigadinsunull
Hace un año

Jo com a votant del PSOE deman al PSOE que no torni caure a la trampa de pactar amb Més. Més a Campanet ha demostrat amb escreix que no sap governar amb pactes. L'unic pacte satisfactori va ser la legislatura 1987-1991, i encara tenguent el mateix número de regidors cada formació, el PSOE va regalar al PSM la batlia els 4 anys. Recordar-vos que estem en democràcia i que tots els pactes siguin quins siguin són legítims. Governarà qui sumi més regidors que li donin suport.

Valoración:1menosmas

unabusquedinsunull
Hace un año

Roseta, amb aquesta el PSOE i tu, certificau que mai guanyareu per mèrits propis , sempre, amb pactes encoberts amb la dreta. Si mes ha ostentat la batlia durant molts d'anys es per que el poble el vota , recordeu, per que tinc clar que la comandera us ha fet oblidar que estem en democràcia.

Valoración:0menosmas

Ja era hora
Hace un año

Quan parl de plorar me referesc a Més. jo no he parlat de que la gent plora. Qui plora és Més, degut a que el PSOE no vol pactar amb Més. I després de 32 anys perdren la cadira i el poder a l'ajuntament. Que Més sempre han considerat SEU i no dels campaneters. Han dividit el poble i nomès afavorien els seus. Jo som votant del PSOE i estic molt content de que provi de governar sense Més. Tot això que li passa a Més és per que s'ho ha cercat. Perque volen pactar? Si ells han demostrat que a Campanet no saben governar amb pactes, ja que en el passat varen governar amb el PSOE i els pactes varen acabar malament pel comportament deslleial i menyspreador de Més cap a el PSOE Per cert ja que dius que el PSOE pacta amb la dreta per afan de poder i la batlia. Si haguessin tengut tant d'afan de poder, no haurien regalat la batlia al PSM l'any 1987, i fa uns anys en Joan Amengual no els hauria tornat la batlia a Més, després d'haver-los expulsat del govern municipal pel seu comportament deslleial

Valoración:2menosmas

Per: Ja era hora
Hace un año

Crec que la gent no plora perque el PSOE no vulgui pactar amb Més, només faltaria, el problema es que pactarà amb la dreta per el seu afan de poder, al PSOE només l'interesa la cadira i la batlia, li es igual si ha de vendre la seva anima al dimoni, aquest empatx de poder pot ser molt perjudicial, no nomes a nivell del municipi sino a nivell autonomic, es molt trist que només per les ganes loques de comandar una persona que es fa dir d'esquerres pacti amb la dreta, es una traició als seus votants; només per intentar que l'esquerra real no governi, en aquest cas seria en minoria i no tendria el poder absolut

Valoración:0menosmas

Ja era hora
Hace un año

M'agradaria sebre quants d'aquests que critiquen el PSOE a les totes, pel seu possible pacte amb el PI i PP, son campaneters i votants del PSOE, crec que la majòria són externs que no saben res de la història política a Campanet, o campaneters de MÉS que estàn rabiosos per que ja no podràn fer ús de l'ajuntament i els seus recursos com si fos caseva (Durant aquests 32 anys aproximadament, que MÉS ha governat l'ajuntament no hi pensava en que l'ajuntament és de tots els campaneters, i no nomès de MÉS i les seves entitats i simpatitzants afins). Ara plorau perque el PSOE, no vol pactar amb voltros. no me sorpren gens ni mica. Per que quan heu estat socis de govern, duieu molt malament compartir l'ajuntament amb el PSOE, i el tractaveu amb menyspreu i deslleialtat

Valoración:3menosmas

Pepet
Hace un año

PSOE - PI - PP ??? Deu meu quina forma de repartir-se ses cadires

Valoración:0menosmas

123
Hace un año

Que desastre vaya un psoe chaquetero, vendio... lo tiene todo malo igual que con los que pacta que tomadura de pelo para la gente ... estamos hartos de ladrones y chaqueteros

Valoración:6menosmas

Campaneter socialista
Hace un año

Si això és veritat... Aii Roseta, que baix hauràs caigut. Es veu que t’han pujat els fums i has perdut qualsevol tipus d’ètica. Jo votava al PSIB, però s’ha acabat. No teniu vergonya ni principis. Esper que la vosta vida política tengui poc recorregut. Millor que us dediqueu a altres tasques.

Valoración:3menosmas

paletos
Hace un año

EN ALATO el psm ahora mes hace 12años pacto con el PP para arrebatarle la alcaldia al PSOE (( jaume deya era la propuesta del psoe), el alcalde fue sr. Gomila del psm com cuatro votos del PP. Donde las dan las toman.

Valoración:1menosmas

juego de tronos
Hace un año

Si no puedes con tu enemigo, únete...

Valoración:4menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3