Sebastià Alzamora, pregonero de la Festa de l'Estendard

| Palma |

Valorar:
El escritor ofrecerá un relato, que reivindicará las segundas oportunidades, la justicia, igualdad y cohesión social, y defenderá la cultura como herramienta para lograr estos objetivos.

El escritor ofrecerá un relato, que reivindicará las segundas oportunidades, la justicia, igualdad y cohesión social, y defenderá la cultura como herramienta para lograr estos objetivos.

M. À. Cañellas

El escritor Sebastià Alzamora será el pregonero de la Festa de l'Estendard 2020, tras haber sido escogido por el área de Cultura y Bienestar Social del Ajuntament de Palma.

Según ha informado el Ayuntamiento de Palma este martes en nota de prensa, el área de Cultura y Bienestar Social ha escogido a Alzamora por su «calidad literaria y personal» y por ser una figura «capital» de la literatura catalana contemporánea.

Respecto al pregón, Fesomies de Palma (Fisonomías de Palma), que se celebrará el 29 de diciembre, Alzamora ha explicado que partirá de su experiencia personal con la ciudad de Palma, desde los recuerdos de niñez, y proseguirá con las diferentes fisionomías que conforman la ciudad, entre las que también estarán presentes las personas marginadas, toda aquella gente que, ha dicho, ya lo pasaba mal antes de la crisis sanitaria y social y que ahora ha visto empeorada su situación.

«He intentado buscar diferentes fisionomías que tiene para mí Palma y también para la sociedad, para la colectividad de una ciudad que también es una parte destacada de mi patria», ha apuntado.

Así, el escritor ofrecerá un relato, que reivindicará las segundas oportunidades, la justicia, igualdad y cohesión social, y defenderá la cultura como herramienta para lograr estos objetivos. Tampoco no le faltarán las referencias literarias como Miquel Miquel dels Sants Oliver, Gabriel Alomar, Bartomeu Rosselló-Pòrcel y Aina Moll.

Este año, a causa de la actual situación provocada por la COVID, el pregón no estará abierto al público y se retransmitirá a través de streaming por el canal de Youtube del ayuntamiento.

La Festa de l'Estendard y la entrega de medallas, se celebrará, por su parte, el próximo 31 de diciembre.

Respecto a quién es Sebastià Alzamora, el ayuntamiento palmesano ha enfatizado que se trata de un escritor que se ha erigido como una de las voces literarias «más sólidas» del panorama literario catalán.

Sebastià Alzamora se dio a conocer con los libros de poesía Rafel en el año 1994, consiguiendo el Premio Salvador Espriu, y Apoteosi del cercle en 1997, faceta que siguió cultivando con Mula morta en 2001 y El benestar en el 2003, logrando el Premio Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona.

Asimismo, debutó como novelista con L'extinció en 1999, alzándose con el Premio Documenta. En el año 2005 con La pell i la princesa fue galardonado con el premio Josep Pla. Reis del món es su última novela.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Setet
Hace 2 meses

Aquets nous republicanets de saló que volen fer oblidar sa nostra monarquia, són es mateixos republicanets que cada 31 de desembre duen flors i veneren s'estàtua a sa nostra Plaça d'Espanya, del seu monarca republicà occità Genocida Jaume I. Celebren amb molt de goix sa data del que va ser es responsable del genocidi de població civil musulmana MES gran de sa història, quan ses bèsties tarades de ses tropes mercenàries almogavers al crit de “ Desperta ferro “ ( lo de “ a por ellos “ va ser una broma devora aquestes bèsties tarades ), vàren teia es coll a nins, dones, padrins i tota sa població civil de la Madina Mayurca. Van matar es doble de musulmáns que es nacionalistes sèrbios de Jugoslàvia. Quan el rei en Jaume va veure es terrible genocidi va exclamar ses paraules històriques de : “Vergonya cavallers, vergonya” sou unes bèsties tarades. Aquesta data no hauria de ser mai orgull de celebració dels mallorquins, hauria de ser record de vergonya per els republicans catalans genocides

Valoración:1menosmas

Cati
Hace 2 meses

La Conselleria de Cultura no ens deixa llegir. Ha posat eBiblio a mans d'uns capitalistes que n'impossibiliten l'accés amb tabletes de més de 2 anys.

Valoración:menosmas

siset
Hace 2 meses

La festa més antiga d'Europa demostra que la nostra cultura ha sobreviscut a l'imperialisme castellà

Valoración:-3menosmas

palmesano
Hace 2 meses

A somjomateix , No tenc cap problema a escriure en mallorquí i no som ni vull esser exemple de res simplement som mallorquí mes i una altre cose els balears no som catalans ,sa meva nació és Espanya que si es se mateixa que sa d'es catalans , sa qual cosa no vull esser es tan curt com es falsos intel·lectuals davall s'empara des catalanisme i ses seves subvencions , creen un relat fictici que qualcuns assumeixen com una realitat paral·lela devora s'evident espoli cultural i marginar sa nostra llengo amb una gramàtica mallorquina molt més antiga i rica (segle XV) D.J.Dameto , i respecte ses idées de cadascun per defensar sa seva idiosincràsia , però no suport sa mentida i sa basta tergiversació de s'història devora una imposició per interessos polítics i amb arguments de ciència ficció i es seu intent de cercar un aval històric que sustenti tota sa seva obra mestra ' Els paisos catalans ' cosa que mai ha existit ni existeix , ni existira

Valoración:8menosmas

rerti
Hace 2 meses

forasters deixau-mos en pau, ja està bé d'agressions a sa nostra llengua

Valoración:-11menosmas

somjomateix
Hace 2 meses

@palmesano per això escrius en castellà, molt bé homo, ets tot un exemple :D :D :D

Valoración:-15menosmas

Pitiusa
Hace 2 meses

Llegesc els comentaris i...quina ignorància!!! Per molt de greu que vos sàpiga, el mallorquí és un dialecte del català. No admeter-ho és com no acceptar que l'espanyol parlat a Múrcia és espanyol! I queda clar que no vos interessa gens sa cultura. Així anam...

Valoración:-15menosmas

somjomateix
Hace 2 meses

Sebastià Alzamora, Born:Mar 6, 1972, Llucmajor, Majorca, Balearic Islands

Valoración:-12menosmas

Mallorquí
Hace 2 meses

Quina festa es aquesta?

Valoración:7menosmas

Pep remugas
Hace 2 meses

No se ni qui es i ni me importa, pero segurament es un...com ho diriem....es mes catalanista des poble!!

Valoración:12menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2