TW
0
AGÈNCIES. Madrid. Quinze persones, entre elles un general, han resultat ferides aquest matí després d'esclatar un paquet-bomba al centre de Madrid. L'explosiu fou activat al pas del general retirat Justo Oreja Pedraza, quan sortia del seu domicili al carrer López de Hoyos de Madrid.

El general Justo Oreja Pedraza es troba fora de perill, malgrat les seves ferides són greus. El militar presenta cremades al 50 per cent del cos, de segón grau a la cara, tronc i extremitats, així com contusió de pulmó pel efecte de l'ona expansiva.

La Comissió Executiva Federal del PSOE ha mostrat ala seva «més enèrgica condemna i repulsa» davant l'atemptat perpetrat per ETA, i ha fet una crida a la unitat dels partits democràtics.

El coordinador general d'IU-EB, Javier Madrazo, ha expressat també la seva més enèrgica condemna a l'atemptat i ha afirmat que es tracta d'«un pas més en l'estratègia de ETA, que té com a únic objectiu socialitzar el dolor i imposar les seves tesis per la via del terror, de l'assassinat i de la coacció».

La Coordinadora Gest per la Pau d'Euskal Herria ha condemnat per la seva banda l'atemptat i acusa ETA de «fer servir el monòleg violent per mirar d'imposar el seu macabre xantatge, intentant acovardir els ciutadans, representants polítics, militars i, en definitiva, intentant convulsionar tota la societat, que clarament ha mostrat el seu rebuig a la violència».