La Esquerra Independentista teje alianzas para la manifestación del 30-D

| Palma |

Valorar:
preload
Los portavoces, Lua Valenzuela y Pau Picó, en primer plano.

Los portavoces, Lua Valenzuela y Pau Picó, en primer plano.

17-12-2015 | Joan Torres

La plataforma Esquerra Independentista, que agrupa a diversas organizaciones independentistas en Balears, ha decidido crear el Bloc per la Unitat Popular para tejer alianzas con otras entidades del territorio de cara a la manifestación del 30 de diciembre, en que celebra la Diada de Mallorca.

De momento, nueve entidades integran este Bloc que pretende llenar el centro de Palma durante la protesta que saldrá del Born a las 18.00 horas, y que contará como novedad con la actuación de castellers. La manifestación, bajo el lema ‘Contruïm la unitat popular’, irá hasta la plaza Bisbe Berenguer de Palou donde se leerá el manifiesto.

Uno de los portavoces del Bloc, Pau Picó, explicó este jueves durante la rueda de prensa en el Parc de les Estacions que «los colectivos y las organizaciones representadas queremos ser el germen del proyecto de la Unitat Popular y por eso hemos trabajado conjuntamente para convocar la Diada. Queremos que sirva de punto de partida y no retroceder nunca más. Desde aquí, iremos adelante».

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 4

Idò
Hace más de 3 años

És terrorífic veure com alguns joves i no tant joves sense estudis, se saben tots els falsos passatges de la Història de Mallorca falsa, i que encara que escriguin el Castellà amb faltes d´ortografia, te fan tot un tractat de filologia postissa, per tal de demostrar-te que el Mallorquí (llengua que no parlen ells) no és ela mateixa que el Català També noltros hem tengut un poc de culpa, perquè haurem de fer la nostra cultura més mangivola i atractiva, encara que per això falten uns dobler, que s´han gastat amb l´altra campanya. O és que perquè fer les coses malfetes i dr animalades és més fàcil?

Valoración:1menosmas

No exactament
Hace más de 3 años

Reconquesta cristiana. Érem cristians, els musulmans ens varen invadir i poc a poc, els regnes cristians que quedaven van anar recuperant i incorporant els regnes usurpats pels àrabs a la seva corona. Es legítim i positiu tractar de recuperar el que t´han pres i els àrabs van estar vuit segles a Espanya, el mateix que els romans i els visigots prop de cinc-cents. No doni ales a aquests que diuen, que Espanya és la terra dels seus avis i que tornara ser seva, per favor. En quant a la resta, estic completament d´acord amb vostè

Valoración:menosmas

En Figuera
Hace más de 3 años

Fa gràcia veure tants"defensors"des Regne de Mallorca(sempre front a Catalunya)però mai els trobes(per què serà?)defensant es mateix Regne de Mallorca front a es regne de castella i sa seva invasió culminant amb es decret de nova planta de 1715 i posterior substitució lingüística i cultural a sa Nostra Terra(es militronxos espaÑols ho"celebraven"per Palma fa 4 dies).

Sa "reconquesta" és un altre concepte que també sempre m'ha fet molta gràcia.RE-conquesta de què?espaÑa no existia com a tal per tant no hi havia res a "reconquerir", i es àrabs varen viure a sa Península molts més segles que es castellans,així que de "reconquesta" res de res,CONQUESTA pura i dura.I sabieu que es conceptes "espaÑa" i "nación espaÑola" no se varen instaurar fins a sa constitució de Cadis de 1812,fa poc més de 200 anys?i que aquests conceptes se varen IMPOSAR amb es vots en contra de Gallecs, Bascos i Catalans que volien es reconeixement d'una espaÑa plurinacional? De què me sona tot això? Ah, sí...

Valoración:1menosmas

Hola Tomeu
Hace más de 3 años

No hi ha llibres a Son Espárech. I neurones no fa llarg.

Valoración:2menosmas

rosella
Hace más de 3 años

Al Principat els ànims van escalfats, abrandats i excitats. Jo he deconectat a la manera del Sr. Artur Mas: amb amics i coneguts catalans no parle mai del seu procés, sinó de calçots,Liceu, Tapies, etc. També he deconectat de TV-3, el patètic no-do del Sr. Mas, on els periodistes segueixen unes curioses regles d'imparcialitat. Pau i germanor doncs per als sopars de Nadal!

Valoración:-2menosmas

Aqui
Hace más de 3 años

Me deman perquè a la foto hi ha un al·lot que ha estudiat al CESAG magisteri d'educació primària! A una universitat privada i d'origen catòlic!!!!

Valoración:-2menosmas

En Tomeu de Son Espárech
Hace más de 3 años

@Moneot, Mira Moneot, no te quivoquis, jo no escrich com me surt des nas. Jo escrich empleant ses normes ortográfiques prefabrianes adaptades an es sigle XXI. Y pê si nou saps, Mossen Alcover, es llingüista més importat que heyá gut à Ses Baleás y fundadó de sa primera revista de llingüística que se va pública à España, may vá aceptá s'ortografía d'En Pompeu Fabra. Ja sé que axò an es catalanistes vos sap molt de greu, però Mossen Alcover may va dexá d'escriure ni sa 'ch' à final de paraula, ni sa 'y'.

Valoración:-1menosmas

Tomeu
Hace más de 3 años

@pato: cuando hablas de los espańoles te refieres a ti no? Yo amo espańa, lo que me asquea es ver a tanto catalufo asi que no hables por los demas. Joaquin charnego vete a tu casa.

Valoración:4menosmas

pato
Hace más de 3 años

Con los españoles no vamos a ver un atardecer, mirándonos mutuamente a los ojos y decirnos "te amo", son simplemente unos gestores de nuestro dinero, si lo gestionan bien, pues !muy bien¡, si se quedan con la mitad del dinero que les damos par que nos gestionen nuestra cosa pública, ! pues muy mal !!!. El pone sentimentalismo , donde nunca lo ha habido es de tontos, nuestra relación con España no es sentimental, simplemente les pagamos para que nos gestionen la administración pública, si lo hacen mal, no cabe escudarse en que otra hipotética - y casi nada probable- administración ( La catalana) lo haría peor, ¡ Si lo haces mal, lo que tienes que hacer , es hacerlo bien!!- si robas, no te quejes de que te acusen de ladrón ¡ Simplemente , no robes mas !!!!, y nunca,nunca insultes la inteligencia de la gente común, diciendo que otro te robaría aún mas !!!!(los catalanes)

Valoración:-2menosmas

españolito
Hace más de 3 años

viva españa, las mujeres, el vino y los toros

Valoración:3menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 4