Les regidores Júlia Acosta i Antònia Llodrà.

La cultura marítima serà el centre de les activitats que es desenvoluparan aquest cap de setmana a Porto Cristo. Serà dins les jornades PORTes OBERTes, un esdeveniment que organitza l'Ajuntament de Manacor des de les àrees d'Antonia Llodrà, delegada per Porto Cristo, i Júlia Acosta, delegada de Fires i Promoció Turística. La personalitat marinera i la riquesa cultural de la zona en seran les protagonistes.

En paraules d'Antònia Llodrà, «aquest cap de setmana obrim Porto Cristo perquè tot aquell que vulgui pugui veure tot el que hem d'oferir al voltant del mar». Sobre el significat d´aquestes jornades, afegeix que «el mar dóna sentit al nostre poble, que és eminentment mariner. Les jornades van començar el 2017 i aquest any serà la quarta edició, ja que durant la pandèmia no es va poder celebrar». La regidora Júlia Acosta fa referència a aquest cap de setmana com «una oportunitat d'obrir el poble i omplir-lo d'activitats nàutiques i culturals, on el mar és protagonista. És un esdeveniment que promociona el patrimoni marítim de manera transversal que es podrà gaudir des del vessant ambiental, cultural, empresarial i per descomptat lúdic i educatiu per a tots els públics. Volem que PORTes OBERTes sigui una experiència única, amb el mar com a essència del nostre poble».

portes obertes porto cristo

Els actes començaran el dissabte 20, quan hi haurà tots els estands, exposicions i paradetes de diferents empreses de serveis, artistes, entitats i col·laboradors, ubicats majoritàriament al Moll, així com el Mercadet Artesà que estarà muntat al passeig del Cap des Toll. Aquell mateix dia hi haurà diverses activitats complementàries com una xerrada sobre la posidònia i el problema dels microplàstics al mar. Hi haurà també oportunitat de fer excursions amb barca per la costa o participar a la regata de creuers o el tardeo que organitza ELA Balears.

Diumenge l'activitat continuarà en el mateix format que el dia anterior. Seguirà tot el matí les instal·lacions del parc lúdic Peixos, pensat per a diversió dels més petits. Pel que fa a les activitats especials, destacaran la Rueta Marinera, el Pintacars amb temàtica marina o un contacontes musical a la plaça Francesc Ramis. «La varietat d'activitats és molt àmplia, però, sobretot, la intenció és obrir un espai on totes les empreses dedicades a la nàutica puguin mostrar la seva oferta. A totes aquestes empreses m'agradaria donar un agraïment especial perquè són l'ànima d'aquestes portes obertes. L´Ajuntament facilitarà tota la logística i la infraestructura, però sense aquest sector empresarial no seria possible organitzar l'esdeveniment. Convidem tothom que vulgui venir a compartir dos dies d'ambient mariner», conclou Llodrà.