Des del balcó de l’Ajuntament, el batle va convidar a gaudir d’un ampli programa festiu.

Tenim tots els ingredients perquè les festes es consolidin: La Mulassa, Cavallers, Balls, Banda de Música, Castellers...». Així definia l’esperit de les festes de Sant Jaume, patró de Manacor, el batle Miquel Oliver, que va assegurar que «cada any hi ha més tradició i empenta amb uns actes en els que destaca la visualitat».

I és que des de la Confraria de Sant Jaume, organitzadors de les festes, han preparat, a consciència, un ampli programa que es va inaugurar el passat dilluns dia 18 de juliol i que es perllongarà fins demà, festivitat del patró.

Durant tots aquests dies, en els diferents events, Manacor s’hi ha implicat de valent i ha tret les camisetes blanques per mostrar tot el sentiment d’un poble que vibra amb el patró. «Abans eren unes festes oblidades. Per una sèrie de canvis els habitants s’hi ha bolcat i, fins ara poder dir que han estat uns actes participatius i no contemplatius».

Per al batle, «hem recuperat el sentiment de poble des de fa molt de temps. En els darrers anys s’han cobert les necessitats de les persones i en els diferents àmbits s’han fet actuacions encaminades a recuperar aquest sentiment de pertinença».

Oliver destacà el «propi protocol de les festes. Des del primer moment està tot molt marcat: la Crida, el lliurament del Penó, que es fa avui al Síndic Jove...». També va destacar la part visual de l’encamisada. «Té la capacitat d’aglutinar coses noves que sorgeixen amb altres clàssiques».