Virgilio Moreno, alcalde de Inca.

La pandèmia de la COVID-19 ens ha capgirat el nostre dia a dia i ens ha colpejat amb una duresa que avui dia encara estam digerint. Venim d’un any de moltes dificultats, en tots els àmbits, però a poc a poc anam fent passes per recuperar l’activitat i adaptar-nos a la nova normalitat. En temps de màximes incerteses, els nostres esforços han estat enfocats principalment a donar solucions de proximitat als problemes dels inquers i les inqueres i, alhora, contribuir a mantenir el dinamisme d’Inca i reiniciar els diferents sectors productius.

Durant aquests mesos ha quedat patent que, passi el que passi, no podem deixar la cultura de costat, i la nostra aposta per acollir les obres escultòriques i pictòriques de Joan Bennàssar és una mostra del nostre compromís. Tots els que conformam l’Ajuntament d’Inca estam convençuts que la cultura és i ha de ser un dels motors principals de la nostra societat, i treballam diàriament per promoure-la i potenciar-la.

Durant tots aquests mesos que s’han hagut de clausurar temporalment les activitats no essencials per fer front a la COVID-19, ens hem adonat d’una realitat que no sempre tots tenim present, i és que la cultura és un bé de primera necessitat. La cultura ens ajuda indubtablement a millorar la nostra qualitat de vida i, al mateix temps, ens ajuda a incrementar el nostre benestar. De fet, en aquest últim any, més que mai, la cultura ha servit com a via de desconnexió per a moltes persones.

Precisament la proposta de Joan Bennàssar arriba per fomentar i impulsar el retrobament amb aquesta nova normalitat, i contribuir a pujar els ànims als ciutadans i ciutadanes, davant aquesta situació tan complicada que ens ha tocat viure, com bé ell sempre explica. D’aquesta manera, «Camí de Lluc. Refugis d’amor i oferiment» ha omplert amb imponents escultures alguns dels llocs més emblemàtics d’Inca, com ara el convent de Sant Bartomeu o la plaça de Santa Maria la Major. Així mateix, ens permet reivindicar el paper d’Inca com a porta d’accés a la serra de Tramuntana, al llarg de tants d’anys.

El projecte escultòric urbà culmina a Inca amb la proposta plàstica «Raons humanes», exposada a Sa Quartera Centre d’Art d’Inca, la qual està composta per deu obres de grans dimensions que mostren a la perfecció l’essència de l’artista i la seva experimentada tècnica.

Per acabar, vull aprofitar aquestes línies per donar les gràcies públicament a Joan Bennàssar, per haver tengut en compte la nostra ciutat per desenvolupar un projecte tan fantàstic i estimulant. És per a nosaltres un vertader plaer acollir aquesta mostra d’escultures i pintures, i que tota la ciutadania pugui gaudir de les obres d’un dels artistes mallorquins amb més prestigi internacional.