CIDE és una cooperativa d´ensenyament amb més de cinquanta anys de trajectòria formant generacions. El seu model innovador posa el focus sobre la persona i estableix vincles de suport, creant una relació molt més directa entre professorat i alumnat.

El centre ofereix tots els nivells educatius, amb una clara orientació cap al futur professional, amb una cura especial pel benestar físic i psicològic de l'alumnat. El foment de l'esport és un dels pilars bàsics dels valors del CIDE, i el centre acull clubs esportius de referència en voleibol, bàsquet, futbol i bàdminton, amb diferents categories per abastar els nens i joves del centre i de fora .

Un camí que comença a Infantil

A la cooperativa CIDE el futur de l'alumnat està sempre al centre de totes les activitats i projectes. Així, des que l'alumnat inicia els estudis en Educació Infantil, el professorat se centra en el benestar, l'aprenentatge i el treball en equip de manera cooperativa.

Així s'explica a les famílies que visiten el CIDE durant les jornades de portes obertes, que se celebraran fins al mes de maig, on es mostren les instal·lacions, explicant el projecte educatiu del centre, així com els serveis propis del CIDE, com són el menjador amb cuina pròpia i saludable, el transport escolar amb 3 recorreguts a Palma, les escoles bressol de matí i tarda, o el servei mèdic dins del propi centre.

Des dels primers anys de formació, l'alumnat compta amb un suport i una seguretat que els acompanyarà fins a finalitzar els estudis obligatoris i postobligatoris.

Educació per a la salut i alimentació saludable

Un dels trets que defineixen el CIDE és tenir cura de la salut física i mental de l'alumnat, un benestar que comença des del principi de l'etapa educativa amb una educació en salut. El foment dels hàbits saludables, l'esport i l'alimentació són pilars fonamentals a tots els nivells i etapes.

Al servei de menjador es promou la dieta mediterrània, supervisada per una nutricionista de l'Hospital Son Espases, elaborada diàriament al centre pel personal de cuina.

A més, el centre compta amb un Circuit Saludable dins les instal·lacions, que es poden utilitzar per part de l'alumnat, a més del projecte Travessa CIDE, amb una sèrie de rutes de senderisme per diferents indrets de Mallorca i una molt bona acollida per part de la comunitat educativa.

Projectes culturals i esportius consolidats

El CIDE es caracteritza per la personalització de l'ensenyament, per l'atenció a la docència alhora que es cuida el benestar emocional de l'alumnat. És per això que s'han engegat projectes d'activitats en família, que serveixen per dinamitzar també la barriada, alhora que s'ha creat la figura de l'educador emocional, per atendre personalment les qüestions que afecten cadascun dels alumnes del centre.

Pel que fa als projectes grupals, fa uns dies va tenir lloc la 10a edició de la Cursa Fundació Som CIDE, que va comptar amb més de mil persones i que des dels seus inicis ha tingut un caràcter solidari, de suport a associacions amb què el CIDE o alguna de les famílies del centre tenen alguna relació. La Cursa del 2024 ha tingut com a beneficiària l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (ABDEM), que també va participar activament en el recorregut.

Altres projectes vius i consolidats del CIDE són les celebracions culturals de Sant Antoni i Sant Sebastià, on comptem amb Dimonis Encabritats, de Son Rapinya, i els alumnes coneixen la tradició cultural d'aquesta festa tan tradicional de Mallorca. La setmana que ve se celebrarà la Festa de Primavera, que uneix famílies i el centre en una jornada lúdica amb activitats per a totes les edats, on es crea comunitat.

Les tradicionals rua de carnestoltes i Sant Jordi amb el seu certamen literari són altres projectes culturals que defineixen el centre, promovent les activitats en grup, la creativitat i buscant la promoció individual així com el treball cooperatiu, molt important des dels cursos d'Educació Infantil fins als obligatoris i postobligatoris.

Dades de contacte

Direcció: Carrer de l'Arner, 3, Ponent, Palma.
Telèfon: 971 60 64 99
Correu electrònic: cide@cide.es
Facebook
Instagram
X
LinkedIn
Youtube