Francina Armengol, presidenta del Govern Balear. | Teresa Ayuga

Els inquers i les inqueres som un poble emprenedor, competitiu i orgullós. Un reflex fidel d’aquests valors i sentiments és el nostre Constància, el club esportiu més important que ha donat la nostra ciutat, i un dels més importants a les Illes Balears, que enguany compleix cent anys d’història.

La celebració d’aquest tipus d’efemèrides serveix per repassar trajectòries que, en el cas del Constància, també van lligades estretament a la història i l’evolució de la ciutat d’Inca durant aquest darrer segle. Travessant èpoques de dificultats i incerteses, i altres d’èxits i esplendor, però sempre bategant al cor dels inquers i les inqueres.

L’esport i el futbol són essencialment competició, però també són valors, i el Constància ha estat una entitat esportiva que en fa bandera ja amb el seu nom, i a la constància hi afegeix, entre d’altres, la responsabilitat, el respecte i la cooperació com a valors que es fomenten des de la plantilla del primer equip fins als centenars de joves que gaudeixen de l’activitat física i es formen en les categories del futbol base.

Una commemoració com aquesta també serveix per donar les gràcies a tots els qui han fet possible que el Constància arribi a ser una institució centenària. Directius, aficionats, jugadors, entrenadors, treballadors, patrocinadors, mitjans de comunicació... Com a presidenta de les Illes Balears, vull agrair-los la seva aportació per fer del Constància una part essencial del nostre orgull inquer. I que sigui per molts d’anys més.