user Antrop | Hace más de 8 años

manumenorca: No tot és intolerància religiosa, sinó que els llocs de culte se solen utilitzar per successives religions, perquè en el fons son llocs sagrats i se creu que estan impregnats per energies divines. Damunt llocs de cult megalític hi ha santuaris cristians, musulmans o a l´Àsia, budistes, i damunt els fonaments d´esglésies cristianes, als països conquerits pels musulmans, hi ha mesquites. El nostre santuari de Lluc, abans era un lloc destinat a cultes ancestrals, i Santa Sofia d´Istambul, va passar de ser una catedral cristiana a ser una mesquIta, abans de convertir-se en un museu. És com un pacte tàcit entre les persones santes, per a no destruir els llocs sagrats.

user Quinsdois | Hace más de 8 años

Poca cosa pintaren a la Conquesta de Mallorca els aragonesos, Siddharta. poqueta cosa, per be o per mal, ja que els que eren molt bons mariners eren els catalans i no la gent de camp i de muntanya.. Si no vos agrada que siguem catalans, no mos mireu, però noltros no canviarem els nostres llinatges per les vostres fòbies castellanistes i ultra-espanyolistes.. I perquè te poses un nom que desprèn tanta pau? Hi ha molts noms lligats a la dreta que t´anirien com un guant de seda, pel teu tarannà.

user La verdad | Hace más de 8 años

Durante casi 800 años de dominio musulman, cuanta leche habrán recibido, hay que asumir que están muy mezcladitos y por el qué dirán cuantas lo habrán callado.

user Siddhartha | Hace más de 8 años

Se le nota el catalanismo a la UH. "razzia pisano-catalana", Aragón en aquellos entonces aun no existía, segun este periodico.

user enfernedad.... | Hace más de 8 años

Dicese de aquel que se obsesiona por una ideología u religión, la cual forma parte de su centro y siempre piensa en ello. Lo que lleva a la persona a realizar siempre los mismos comentarios en todas las noticias del UH. Así como por ejemplo; dos perros fueron tiroteados. El trastornado psicologicamente diria: los perros eran catalanes y los "castellanos" lo mataron o viceversa.....

user Mallorca | Hace más de 8 años

Mallorca siempre fue tierra de vinos, hasta que llegaron los otros. y quitaron viñedos por olivas y almendras. Historia pura y dura.

user Cocarroi | Hace más de 8 años

La ciencia y el ADN confirman la ascendencia mayoritaria de la población balear de la península. Pueden consultar el estudio sobre los movimientos migratorios en el Mediterráneo por parte del National Geografic.

user manumenorca | Hace más de 8 años

... Típico, las sucesivas dominaciones construían encima de lo ya construido... y si eran templos o centros de culto, con más razón si cabe... Una vez fui a una visita guiada por la iglesia de mi ciudad, y la sorpresa fue descubrir que el campanario es en realidad un remozado minarete con inscripciones en árabe; cuestión de intolerancia religiosa, lo normal.

user Anda, que... | Hace más de 8 años

Ciudadano de a pie: Aunque te enfade y disguste, los mallorquines somos principalmente descendientes de catalanes. Hay un poquito de aragonés, algo de algunas ciudades de Italia, y también de los judíos y moros que ya estaban cuando se produjo la Conquesta, lo que desmiente la masacre y exterminio de los habitantes de aquel lugar. Siento si nuestra ascendencia catalana te ofende, pero es lo que hay.

user @ Bizantino cristiano | Hace más de 8 años

Tenim petits restes de les bassiliques de Son Peretó, Sa Carrotja, Son Fadrinet i Cas Frares, però efectivament s´ho varen carregar gairebé tot i la deixadesa de molts segles va fer la resta. Els moros també causaren mort i desgràcia quan van invadir Mallorca, cosa que en hi ha que no volen reconèixer i que només amollen pestes de la conquesta cristiana, malgrat sigui per altres raons polítiques. De totes formes, el palau de Ca la Gran Cristiana, no se destruiria, sinó que pot ser s´excavàs cap a baix, respectant a construcció, com se fa a altres indrets.