user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 8 años

Y si hem de xerrá de monedes, sa moneda de més prestigi que circulava pes reynos d'En Jaume I, era s'obol ò melgorês de Montpeller, que duya gravada sa creu occitana. Recordá qu'En Jaume I vá nexe à Montpeller y que Montpeller formava part des territoris continentals des Reyno de Mallorques.

user En Tomeu de Son Espárech | Hace más de 8 años

@Mosca Collonera, Si té lleggexes sa crònica d'En Pere IV vorás que cuand En Jaume III intentava recuperá es territoris continentals des Reyno de Mallorques entrava an sos seus homos, an ses espases desenvaynades, pes pobles des Contat de Rossello cridant Mallorques. Y es que seguían àn En Pere, feyen lo matex pero cridant Aragó. Àn es combats pes Contat de Rosselló no se xerrá de Cataluña ni de catalans per rês.

user Pepet | Hace más de 8 años

Cuatre barres son de sa Corona d´Aragó, três barres son d´es reyna de Mallorques, ses três barres que varen esê sa banderas y s´escut de Mallorca durant tot es reynad de Mallorques heu va fé en Jaume II per distinguirló des reyna d´Aragó, trovarêu sa tribarrada a molts des edificis fets ò empleyads pen Jaume II, com es Castell de Bellver, sa catedral, s´Almidaina, etc. P.D. Si es fundadó de s´Ultima Hora, es señó Tous obrís ets uys y vés emb es panfleto catalanista que s´ha convertit es seu diàri, entrería a sa redacció emb una escopeta y voriem rates corre com si hesin vist el dimòni.

user Mallorqui | Hace más de 8 años

Molt interesant mosca collonera.

user António Martins | Hace más de 8 años

http://aventar.eu/2016/01/30/cronicas-do-penedo-ii-pere-de-portugal/ para saber más sobre Pere de Portugal. Está en Portugues pero se comprende bien.

user Au ves mosca | Hace más de 8 años

Nomes t'ha faltat contar lo de ses ditades de sang d'en Wilfredo. Som balears mai catalans

user Mosca collonera | Hace más de 8 años

Molta ignorància i molta mala llet hi ha per aquí. Les barres són en origen catalanes perquè ja eren usades pels comtes de Barcelona abans del casament de Petronila d'Aragó i Ramon Berenguer IV. Les armes d'Aragó estaven formades per una creu per caps de sarraí als espais, una heràldica adoptada per Pere d'Osca (1094-1104). Ara diré una cosa que farà molta ràbia a alguns dels que passen per aquí: en l'Edat Mitjana, a tots els naturals dels territoris de la Corona Catalano-Aragonesa (incloent valencians, mallorquins, menorquins, eivissencs, etc.) se'ls coneixia com a catalans. Us pot fer ràbia, però la realitat és la que és. Llegiu llibres que no hagin estat escrits per gonelles, sinó per gent seriosa. Per cert, la moneda no és d'or, és de billó i, pel que fa al forat, el més lògic és pensar que fou fet per demonenitzar-la, no per penjar-se-la del coll.

user Un poquito mas de rigor por favor | Hace más de 8 años

En aquellos entonces las barras representaban al Reino de Aragon. De donde sacan esta informacion?

user Mallorquina de rèl. | Hace más de 8 años

Barras catalanas??? mem cuan vos informau un poc més de sa nostra històri. Ja basta de dir mentides. No vos fa vergonya?

user Tomeu | Hace más de 8 años

Las barras son del Reino de Aragón, no de Cataluña.