Pep Pep | Hace más de 2 años

@Zorionak120, pel nom dedueixo que de esser basc, si es així i du poc temps per aqui entenc que desconegui la normativa i digui que sensa el català no es pot accedir a cap lloc de feina, no ha vist molta gent fent feina i no sap ni dir tan sols bon dia, que es ben fàcil, feina ni ha però al sector privat, que a més es el que senpre defensen els gonelles i catalanofobes, ara si volen fer feina al sector públic, han de tenir uns minims coneixements de la nostra llengua, i li puc assegurar que el nivell més baix de coneixements just un ase no l'aprendria en un parell de mesos, i si es vol ocupar llocs més alts, donsc toca aprendre un poc més. Ningú està obligat a treballar al sector públic, i qui ho vol fer ja sap de fa bastantes décades quins son els requisits, i repeteixo el més basic a nivenn de un nin de primaria poc més o manco. Que no es vol aprendre, perfecte es legitim i cap al sector privat.

user Occità | Hace más de 2 años

Els autèntics mallorquins nacionalistes indepedentistes no venuts a CataluÑa, també tenim sa nostra pròpia diada del 25 de octubre de 1349, quan honrram i recordam es nostres herois morts i decapitats, comandats per es nostre darrer rei Jaume III de Mallorca a sa batalla de Llucmajor, defensant ses llibertats de sa nostra petita gran nació independent del reine de Mallorca, de ses forces d’ocupació nazional catolicisme catalanes de tropes de mercenaris almogavers feixistes bèsties tarades DE PERE IV d'Aragó que sembraren el terror per tota sa nostra illa al crit de “ Desperta ferro “ ( lo de “ a por ellos “ va ser una broma devora aquestes bèsties tarades ). Mataren a Jaume III decapitat amb es coll teiat i el dugueren a amagar a sa catedral de València, perque es mallorquins no poguessin venerar-lo i ens oblidàssim de sa seva gran història i llegenda en defensa de ses llibertats de sa nostra petita gran nació del reine de Mallorca. El 1905 ses restes del rei Jaume III de Mallorca vàren retornar a Mallorca per sa gran intervenció personal del gran rei Alfonso XIII de Borbó, qui va reparar sa històrica gran injusticia catalana, decidint que ses restes del gran monarca independentiste mallorquí fossin escoltats amb tots els honors y transportats de València fins a Mallorca. Els seus restes reposan actualment a sa catedral de Palma de Mallorca, en companyia de ses restes del seu padrí el rei Jaume II de Mallorca, per glòria de tots el mallorquins, després de 556 anys d’exili vergonyós i amagat per els catalans, vergonyós per part de ses autoritats feixistes catalanes, les cuals sempre han volgut ocultar es vergonyós i repressor tracte supremacista tengut amb Mallorca i sa seva història i cultura. Això es història documentada el deMES son coberbos Tomeu del adoctrinament verd traidor i venut als catalanans invessors i repressors. Això no s'estudia a ses nostres aules adoctrinadores de la memòria histórica. Vergonya cavallers, vergonya.

user Occità | Hace más de 2 años

REINE DE MALLORCA. Sospitós, els catalanistes sempre eviten xerrar del reine de Mallorca, sa seva autèntica història i sa seva exterminació per part dels catalans. Es mallorquins podem fardar de ser es primers i MES nacionalistes e independentistes que ningú, durant 77 anys vàrem ser una petita gran nació i reine de Mallorca. Tenim es nostre propi día de l’independència, el 12 de septembre de 1.272, quan es nostre rei de Mallorca Jaume II va firmar sa carta de ses Franqueses escrita amb llengua occitana, per sa cual es constituia es reine de Mallorca, segons es testament del conqueridor Jaume I, però els seus hereus fexistes i bèsties tarades catalanistes mai aceptaren sa nostrta independènica que ells ara tant reclamen i mai volgueren per Mallorca, i no aturaren de oprimirnos fins destruir sa nostra petita gran nació. Tenim es millor divulgador de sa nostra llengua occitana, cultura i sapiència mallorquina e internacional conegut arreu del món, es gran Beat Ramón Llull, escriptor, filòsof, místic, teòleg, professor i missioner mallorquí del segle XIII. És conegut per sa seva extensa obra escrita, redactada en occità, llatí i àrab. Desde el 30 de desembre de 1.285 honrram es nostres màrtirs Cabrit i Bassa, defensors de ses nostres llibertats i sa nostra raça, donant sa vida per sa nostra petita gran nació del reine de Mallorca, morint empalats i abrassats com a Cabrits per ses brasses de unes bèsties tarades catalanes feixistes opressores que mai han volgut sa nostra independència. "Sa història de nostra raça tingué aquí dalt gonfanoners de lleialtat: Cabrit i Bassa, en heroisme i fe es primers, ara en glòria que mai passa postren ses palmes i llore A lo millor es que tenen por de haber de explicar sa història del Castell d’Alaró, ja que el rei Alfons III el Franc de sa corona d'Aragó, va fer cremar empalats com a cabrits a ses brasses es generals mallorquins cabrit i bassa enmig de sa plaça del poble d’Alaró, que defensaven es nostres drets i sa indepedència del reine de Mallorca davant sa repressió i opressió catalana, i tot això per ser idependentistes del reine de Mallorca front sa repressió i opressió catalana. això és memoria històrica.

user manoletin | Hace más de 2 años

Me apuesto lo que sea a que los libros se los encargan al Instituto de Nueva Historia catalán, ese que reinventa una historia a la carta para el catalanismo.

Es conco en Simó Es conco en Simó | Hace más de 2 años

Lo interesante es que los chicos aprendan algo, que no les adoctrinen. Esta iniciativa está bien, creo que este profesor lo hace de buena fe. Hay que saber algo de la época talayótica, romanos, vándalos, bizantinos, musulmanes, conquista catalano aragonesa, época moderna y contemporánea... Unas nociones básicas para que el adoctrinamiento sea más difícil y que los chicos sepan que los dinosaurios no atacaban a los hombres.

user krb | Hace más de 2 años

m recuera a mis hijos en BunyolA que se sabian las montañas de los alrededores , pero no sabian que en España habia rios , ciudades y Montañas. no hagamos mas tonterias. tienen que dar hiostoria universal. No territorial.

user yo tmb | Hace más de 2 años

SherlockSabes sobre que idioma escribía pompeu fibra? Leyendo sus textos te digo. Y sabes pq Mallorca fue un reino? Pq el resto de su comentario deja claro que no. Como el de barrio marginal que no sabe nada de la cultura mallorquina pero grita como si así fuera. Negar la historia, eso haréis si se pone la asignatura supongo. Pero vamos, que si hay que decir sandeces guiadas por el odio como las suyas, entiendo que pongan el islam en las escuelas. Empezare a ir a clase y luchare por nuestra taifa

user zorionak120 | Hace más de 2 años

Siempre he votado a los socialistas , he creído en sus propuestas , pero ya me está cansando el tema del catalán, su intolerancia y absolutismo , su fascismo lingüístico. Lo de SA NOSTRA LLENGUA ya empieza a oler . No poder acceder a puestos de trabajo sin tener algún grado de catalan ( no mallorquin) me parece grave y antidemocrático. El catalán es lo que es , una lengua para andar por casa irrelevante y casi muerta por mucha promoción y recursos públicos que se le quieran dar y siempre seguira asi a pesar de los que viven de este chollo subvencionado . Que sea para las oposiciones obligatorio y no merito me hace pensar en la incompetencia de este GOVERN tan partidista . Pero bueno en el 23 hay elecciones y con su ceguera lingüística los votos a lo mejor no serán los deseados . Fuerza sanidad . Ánimo.

user Noray | Hace más de 2 años

SisetA ver si os enterási de una puñetera vez y dejáis de hacer el ridículo. Cataluña nunca ha sido ni país, ni nación ni reino. Teneneís que inventar una historia porque la que tenéis es tan pobre que es ridículo enseñarla. Por cierto, si has nacido en Baleares o Cataluña, tú también eres español. Buen día.

Mallorquí i espanyol! Zu Vekaufen | Hace más de 2 años

En 100 años los libros de historia buenos rezaran: después de 100 años de bilingüismo en Mallorca unos radicales impusieron el catalán, empobreciendo la educación pública de la isla y creando un conflicto innecesario … tiempo al tiempo . En 2030, el estado español quebró y Mallorca fue anexionada a Alemania creando bienestar y paz social en la sociedad. Al fin se dejó atrás la guerra civil española.