user SK | Hace más de 10 años

Païssos Catalanes?? Es que donde estamos? En Españna? Soy de Alemania y allí también tenenmos "Länder" pero somos un Estado y punto, solo hay una lengua oficial. La cuestión es que los alumnos, nuestros hijos, tengan una buena educación sin meterlos en política. En el colegio de mi hija nunca nos ofrecieron el castellano!! Lo tomas o lo dejas. Eso es democracia??

user Es verdad | Hace más de 10 años

No sé que clase de persona puede votar negativo al comentario de J.S. Y sin embargo, algún ser siniestro lo había hecho.

user JS | Hace más de 10 años

JOSE, dius que "estamos en España". I que entens tu per Espanya? El Reino de Castilla? Si els gallecs, bascos, catalans, valencians i balears som ciutadans espanyols, doncs les seves respectives llengües i cultures també ho son, igual que la castellana. Un país multicultural es mes ric que un país monocultural. Les diversitats de llengües s'haurien de defensar com un patrimoni de tots, però la gent com tu encara anau amb la mentalitat de "la España, una, grande y libre". I els que fomentau la independència sou la gent com voltros amb aquestes actituds intolerants.

user Jose | Hace más de 10 años

Mienten sobre la historia, mienten sobre la lengua nos discriminan,,,, no van a mentir sobre sus estadisticas,,,,,estamos en españa y somos españoles,,, eso no nos lo quita nadie y vamos a luchar por lo nuestro

user Josep Miquel | Hace más de 10 años

@miquel, amic aquí no hi ha hagut mai sentiment independentista. Tot lo mes els que com jo ens atreviem a un poc mes eram federalistes. Ara be, no importe demanis que ens uniguem per l'independencia dels PPCC, no fa punyetera falta els peperetes amb les seves mesures ho aconseguiran tot solets. Es veu que no han aprés de que rera les seves obsesions, centralitzacions i espanyolisme cutre, els independentistes de Catalunya han passat d'esser un grup significatiu pero minoritari al Parlament a esser majoria absoluta.

user Tartamerengue | Hace más de 10 años

Pero a esta panda lo que les interesa es forzar a los que escogieron el castellano a elegir catalán, así no habrá ruido cuando empiecen las clases y la represión que se ha dado hasta ahora pasará desapercibida.

user Toni | Hace más de 10 años

Les coses són com són: Quan sentiu que qualcú posa en dubte la unitat de la llengua, els orígens de la llengua, les possibilitats de viure en català o qualsevol altra cosa per l'estil, no entreu mai a la discussió. No se'n treu res mai. Són discussions interessades. Ben segur que vosaltres no en començau mai, de discussions d'aquestes. Per què heu de discutir de coses que ja estan ben establertes? Així, doncs, qui les inicia, aquestes discussions? Ah, és clar, les inicien aquells a qui poden fer profit. Deixau-ho córrer. És possible que qualcú us vulgui provocar directament, amb un argument d'aquests. Reaccionau-hi com si us haguessin contat un acudit. Hi podeu riure un poc, si voleu, però no hi entreu. Un sol intent d'aclariment i ja heu legitimat el paper de l'interlocutor. Fixau-vos que si l'interlocutor ja us coneix com a “catalanista” (“persona normal”, diríem nosaltres), sempre intentarà convidar-vos a discutir aquests temes quan té espectadors. Si entrau a la discussió, ell farà veure als espectadors que la situació és simètrica: que els seus arguments són tan bons com els vostres i que, al cap i a la fi, tot és qüestió d'”opinió”. Vosaltres us hi rebel·lareu i passareu per persones que no respecten l'opinió dels altres. Observau que en aquest moment tota la bel·ligerància del vostre oponent dialèctic s'ha convertit en amabilitat envers els espectadors, i que vosaltres estau enfadadíssims i us costa contenir la ràbia. El vostre oponent ha guanyat. NO DISCUTIU MAI SOBRE LA LLENGUA

user Todo el que quiera otro IDIOMA | Hace más de 10 años

Todo el que quiera otro IDIOMA, que se lo pague y presuma de ello pero no marginando Alos demás.

user miquel | Hace más de 10 años

Estimats de ses illes: uniu vos a nosaltres per la INDEPENDÈNCIA DELS PPCC! fora genocides.visca els Països Catalans Lliures!

user xxx | Hace más de 10 años

si hubiera una edicion de UH en catalan y otra en español, ¿cual se venderia mas? pues eso es lo que vale y no las manipulaciones y las presiones de los profesores progres