user jcbcb | Hace más de 11 años

Porque no denuncian a aquella pandilla de políticos. Inútiles y gestores de SFM que les prometieron humo,a sabiendas de la inviabilidad del proyecto y de su insostenibilidad,en vez de seguir con un proyecto absurdo sin sentido.

user maría | Hace más de 11 años

Crec que la qüestió principal d'aquest tema ja no és si volem tren o no; si aquest seria rentable o no... La qüestió que a mi em preocupa seriosament és la de les responsabilitats. Què passa amb les persones que decidiren dur envant un projectecostossíssim després d'haver fet, se suposa, els pertinents estudis de rentabilitat i cost amb elsdoblers dels ciutadans? Aquests mateixos q despres anul.len el projecte deixant les terres del Llevant amb les butzes a l'aire, després d'haver près terres a foravilers q encara no han rebut les míseres quantitats de doblers pel trencament de les seves finques, malferint la imatge de pobles que viuen del turisme, etc... Perquè els responsables d'això són immunes i impermeables a la RESPONSABILITAT per la qual els paguem? Per què fan i desfan amb els diners del ciutadà fora haver de rendir comptes a ningú? A quina m... De país vivim que els que comanden ien definitiva fan feina per nosaltres i amb els nostres diners no han de donar comptes a ningú? Quina vergonya és aquesta? No és feina de TOTS els polítics vetllar pels interessos del ciutadà? Me pareix tot un Circ surrealista on els pallassos en vers de fer riure,es dediquen a insultar al públic. Donç bé, allò q jo deman són responsabilitats i davant un jutge, perquè amb tren o sense ell, a aquesta mallorquina, li han robat un cop més! I JA ESTÀ BÉ!

user the pijote kustisiero | Hace más de 11 años

i mira que no han d' inventar res, basta copiar i fer exactament el meteix que el tren de soller, en lloc de comprar carisims convolls, comprar trens antigs, restaurarlos HONRADAMENT, i posarlos en servei per el turisme.... ben igual que el tren de Soller, que es l' unic que te beneficis dins tota Europa.... pero no, l' han de cagar com sempre, ara l' amig de turno treura una concesio per posar un servei de tren turistic en rodes de goma per porer circular per lo que tenim fet.... ¿ mesions ?

user Reportero de Pastoret | Hace más de 11 años

Espero que el lider no sea Pastoret, pues le esperan problemas godos.

user JOAN | Hace más de 11 años

La mayoria de gente que vivimos en "el Llevant" no queremos tren. Está claro que se le daria muy poco uso. Todo esto es una guerra absurda entre politicos.

user GRACIA | Hace más de 11 años

mai sabrém si hauria estat rentable o no..de moment sábem,que ni la realeça,..ni el palau de congreços, ni el palma arena.. ni el metro.., ni el carri bici.. ni el observatori de cabrera,ni el palacete de matas.. ni el risueño alemany.. ni les llaunes de Antonia ordines,SON RENTABLES PEL POBLE BALEAR....de moment AIXÓ ES SEGUR. PER AIXÓ, NO PÓDEM TENNIR NI TREN NI CARRETES..NI AL LLEVANT,NI AL PONNENT.

user FART DE TOT | Hace más de 11 años

Es cierto que los transportes públicos en Mallorca son deficitarios,les gana el coche,pero tambien en la Península existen trenes deficitarios y se mantienen.El tren de Palma hasta Artá podría ser rentable si se bajan las tarifas,a menor coste mas pasajeros,y una cosa muy importante,el turismo.La Mallorca interior no se vende al turismo nada mas que en contados círculos de alto poder adquisitivo,viendo lo bien que venden su cultura y monumentos los Italianos(ahora tambien en la península)creo que deberíamos tomar ejemplo ya que en España y en Mallorca existe muchisima mas cultura y edificios monumentales que en Italia,miren las iglesias de Mallorca,poco a poco se han ido restaurando y lucen,la mayoria,en todo su esplendor ¿porque no crear diferentes circuitos de visitas a las iglesias de los pueblos,combinadas con la artesanía y la gastronomía viajando,entre otros medios en tren? un plan coordinado por el Govern,Consell Insular,cooperativas y asociaciones de payeses,que mantengan todas las parcelas y terrenos limpios,a ser posible cultivados(se puede ceder la explotación de la parcela a otro payes),para crear y mantener un paisaje cuidado al estilo de la Toscana Italiana,esa imagen rural daría rentabilidad al interior de la isla y al tren que,aunque sea un poco deficitario,así lo seria menos.Tomemos ejemplos,una gran parte del turismo que visita España no va a la playa,visita ciudades como Toledo,Segovia,Granada,Salamanca,Madrid,Aranjuez,El Escorial etc,ninguna tiene playas.Pensemos detenidamente que en las Baleares vivimos del turismo,que bajo mi punto de vista,no se explota en toda su medida,y que debemos reclamar las mismas infraestructuras que cualquier ciudadano de la península.Esa infraestructura puesta en servicio,daría mucha vida a los pueblos d'es Llevànt,beneficiando al turismo y a las comarcas por las que pasa el tren.

user Toni | Hace más de 11 años

Aquesta línia és perfectament viable. 574.000 usuaris l'any, 1,2 milions quan arribi a Cala Ratjada. El corredor Inca-Manacor en té 600.000. També és un despilfarro? S'ha de tancar? És cert que estam en crisi però per inversió ferroviària sí que hi ha doblers. L'any passat el Ministeri de Foment va invertir 6.300 milions d'euros en obres d'AVE. Enguany, 4.500. I el Consell de Mallorca començarà aquesta primavera, en setmanes, les obres del 2on Cinturó de Palma, per valor de 120 milions d'euros. Segur que no hi ha doblers? O només n'hi pel que interessa?

user tomeu 1950 | Hace más de 11 años

que se dejen de despifarros,esta linea no sera nunca rentable,que pongan una limusina gratis y nos saldra mas barato,ya esta bien de deroches y endeudarnos en obras inutiles

user vs | Hace más de 11 años

Els batles de Llevant van sobrats de crítica empero mancats d'autocrítica. Manacor ha posat entrebancs seriosos a la travesia de la vila pel tren, Sant Llorenç reclama dues aturades dins el seu municipi, etc. Tothom vol els avantatges del tren sense assumir-ne cap inconvient. Resultat: el projecte d'un tren lent, amb enllaços i volteres, més panoràmic que modern i amb futur, en altres paraules un tren dels besavis, val a dir del segle XIX.