user ttn | Hace más de 11 años

Quatre arreplegats amb senyeres cubanes (els portadors que se veuen a n'el video, un home major i una nina). Molt representatiu, si senyor.

user Hechos | Hace más de 11 años

NADIE en las Baleares había reunido NUNCA. a CINCUENTA MIL MANIFESTANTES por NINGÚN motivo. Sólo lo ha conseguido la defensa del idioma de las islas: el CATALÁN.

user Bibliotecario | Hace más de 11 años

En 1926 Antoni M. Alcover publicaba en Ciutat de Mallorca (no Palma de Mallorca) el BOLLETÍ DEL DICCIONARI DE LA LLENGUA CATALANA para "promoure y dur a cap la formació del Lèxich d’aqueixa Llengua". En el tomo XIV (1925-1926), AB CENSURA ESGLESIÀSTICA, ESTAMPA DE MN. ALCOVER, Ciutat de Mallorca". En él publicó en 1926 el artículo "La llengua que parlen ara les Balears, ¿procedeix dels muzaràbichs de tals illes, o dels pobladors catalans que hi dugué lo rey en Jaume I?. En ese artículo decía: "... ¿Resultat de tot això? Que quant a les clapes 5a i 6a se va estendre l’onada de pobladors cristians, procedents de Catalunya vella i de les regions veines pertanyents an el Migdia de França, topantse amicalment lo llenguatge dels novells pobladors, ab lo que hi havia deixat muzaràbichs i sarrains de nerència cristiana, tenguérem congriat un català entremesclat ab aquell element muzaràbich, genuinament romànich i ab forts ressabis sarrainenchs, que se diu lo català de Mallorca i de Valencia, això ès lo Balear i lo Valencià...". Creo que la postura de Antoni M. Alcover respecto a la "catalanidad" del idioma que se habla en las Islas Baleares es suficientemente clara. Todo lo demás son ganas de confundir al personal. Yo ni reniego ni dejo de renegar nada. No soy catalán. Símplemente digo las cosas como son.

user Xisco | Hace más de 11 años

Defensar la lliure elecció de llengua per a l'aprenentatge a les escoles no me sembla un atac al català.Una inmerssió en castellà, sí que seria un atac serios al català, però això no succeirà. Jo aposto per a la llibertat i no per cap tipus de imposició.

user costelladevadella | Hace más de 11 años

Pupu. Los dos decimos la verdad. Yo hablo de 1918 y tu del 26. De acuerdo. El titulo del mejor diccionario y mas complejo se titula textualmente. Diccionari Català-Valencià-Balear i esto no lo podreis cambiar,por muchos esfuerzos y dinero que querais. El Balear es más antiguo y genuino que el Barcelonino que quereis imponer y contra esto solo queda patalear y abrazar farolas. De un Gonella a un Catalufo renegado.

user costelladevadella | Hace más de 11 años

Josep Miquel. Veig que es teu complexa de inferioritat cada vegada es més fort. Deixa de jutjar e insultar a sa gent que no pensa com tu. Aprén a respectar!!! Referent a sa teva interpretaciò de sa concentraciò que se va realitçar a Palma es Març passat has de creura i pensar que va esser un fracàs estrepitòs. Si deprés de 30 i pico d'anys em una inversiò mil.lionaria per part de Catalunya i sa nostra mateixa comunitat per impossar es Barceloní, tróbas que reunir 50.000 personas es un éxit es per ferso mirar. Si tot aquest interés i devociò cap a n'es Català barceloní impossat, ho fesiu per defenssar ses nostres varietats e història pròpia, em sa mitat de doblers (tudats) ,te puc ben assegurar que esteríem xerrant de 500.000 personas concentrades. Ja sé que a tu no te agrade xerrar de sa nostra llengo balear com a pròpia i que te aferras a una de sa peninsula. Ja ho sé,emperò encara no he perdut s'esperança que obrigueu ets ulls i reclameu lo robat durant tots aquets anys. Visca lo nostro,visca es Balear d'en Llull,Alcover. Fora impossicions de sa peninsula catalana. Fora es Barceloní.

user jose | Hace más de 11 años

jajajaja aburridos tenian que estar,,cuanto les abran pagado por ir?...MALLOQUI,LLUITA PER TU TERRA..,QUE NO OS ROBEN BUESTRA CULTURA

user HARE KRISNA | Hace más de 11 años

¡Es alucinante lo que se castigan algunas personas!, ¡no lo entiendo la verdad!. Vamos a ver señores, pero si es facilísimo. Ustedes no quieren ser españoles, no quieren vivir en España, pues sencillísimo, es más, no comprendo como no se les ha ocurrido antes. Se cojen una maletita, meten todo lo que crean oportuno........¡Y se largan!, ¡esto es España!

user Josep Miquel | Hace más de 11 años

joanne hablar, como tu lo haces de representación, y olvidarse que en marzo pasado había 50.000 en un lado de la plaza españa y en el otro docena y media más el mecánico de mobilettes que insulta la tierra que le sacó del hambre, es cuando menos temerario, y sacar las conclusiones que otros hacen por aquí de ese número, desd luego es irresponsable, inveraz y estúpido.

user joanne | Hace más de 11 años

500 de 750.000 habitantes....el dato es bastante significativo de lo que representan los manifestantes