user Francesc | Hace más de 11 años

hahahaha quines conclusions. De ver que açò sí que és digne d'estudi! A sa pàgina mateixa de s'ibes, que tot i dir-se balear ja es veu que és més castellà que el Cid, hi apareix es resultat d'un estudi semblant a Euskadi amb... tatxan! un resultat i conclusió idèntic a Menorca!! En fi, que sembla que passarà igual que a Barcelona: ulls tancats i mentides fins que sa gent es posi d'acord que ja és hora. I, com diu un comentari, un estudi seriós pot agafar, davant sa situació actual, i obviar que es tracta de triar entre quedar dins d'una Espanya SENSE es Principat, sense Barcelona, o seguir en es mateix estat que es Principat? Després, quan Barcelona digui adéu a Madrid, sa gent tindrà tantes sorpreses que no se'n podrà avenir, ben igual que ara, que un 70% d'espanyols es creuen que no hi haurà consulta. N'hi ha prou de veure quin tipus de comentaris es mostren contraris as catalanisme: freaks gonelles i altres catalanofòbics, a anys llum de sa centralitat sociològica, sobretot entre es jovent.

user aprrr | Hace más de 11 años

És evident que unes Balears independents no les vol ningú, però si Catalunya ja fos independent i es preguntes als illencs si preferixen ser espanyols o fer una confederació amb Catalunya, la cosa canviaria bastant.

user cherricoke | Hace más de 11 años

Veient qui dirigeix l'IBES aquest, ja es podia esperar un "resultat" així de l'enquesta. El fet és que la gent cada pic és més conscienciada que amb espanya no hi ha res a fer. Tant de discutir per a no res. I si no discuteixes (com en Bauçà) te roben la camisa i tot. Generar consciència i créixer, l'independentisme a Mallorca no té cap altra via. Temps al temps.

user mikel | Hace más de 11 años

no fa molt de temps els gonelles i espanyol deien que l'independentisme a Catalunya era cosa de minories i ja s'ha vist que no es aixi, a Mallorca passara igual en poc temps ja ho veureu!

user francesc | Hace más de 11 años

N gracias , ya tenemos suficientes chorizos aqui en Balears, para tener que pagar a los chorizos catalanes.

user parrusch | Hace más de 11 años

Que nos dejen tranquilos lo que tienen que hacer es quitarnos del mapa de los falsos países catalanes, ya que los valencianos y nosotros nunca hemos pertenecido a Cataluña, si a la Corona de Aragón con Jaime I. Gracias .

user chicho lorenzo | Hace más de 11 años

Pues yo voto a favor del independentismo y que baleares sea independiente de los payasos catalanes y que se reconozca su cultura y su lengua y que los catalanistas nos dejen en paz de una vez.

user Joan de Sa Roqueta | Hace más de 11 años

A ver si se enteran de una vez, que aquí nos importa bien poco el tema del independentismo catalán, que ellos hagan lo que quieran, pero por favor, dejadnos en paz . Así lo demostramos en las urnas y en la reciente encuesta ahora publicada. ¿ Aún no os enteráis de que no os queremos ? Cada mochuelo a su Olivo.

user La veu de les Illes Balears | Hace más de 11 años

L'enquesta mostra que les Illes Balears estan igual que Catalunya fa 4 o 5 anys en quant a % a favor d'un Estat Propi per a les Balears. Anam per bon camí !!! Fa uns quants anys, en Carod-Rovida, va vaticinar un referèndum pel 2014 i en aquell moment el varen tractar de llunàtic. Les Illes Balears no poden suportar més aquest expoli que pateixen d'Espany, més de 3.000 eur per habitant i any per part d'Espanya, és a dir, cada any Espanya ens roba via impostos més de: 3.000.000.000 €. Els illencs hem de dir prou!!! Bon cap d'any !!

user Biel | Hace más de 11 años

No existe el sentimiento Balear,cada isla va por su cuenta...el problema esque MADRID RECAUDA y MALLORCA REPARTE COMO LE DA LA GANA.