user Joan | Hace más de 11 años

Muy bien, tal como consta en el manifiesto de Rafael de Casanova, héroe de la defensa de Barcelona el 11 de septiembre de 1714, y que es ocultado por los catalanistas-independentistas, "por la patria y por la libertad de toda España". Hay muchos catalanes, que conocen bien su historia, y que quieren seguir siendo catalanes y españoles.

user costelladevadella | Hace más de 11 años

Es mateix idioma es Mallorquí? He sentit que vosté anomena a n'es Mallorquí Idioma? Grasis. Es Balear es un Idioma i té diccionaris molt anteriors a n'es Català... No me agraden es jocs de paraules ja que se converteixen em interminables... Sa qüestiò es que tením impossadas unes normes que son contranatura i no podem acceptarlas com a nostras ja que fan mal bé a sa nostra història,identitat i tradició. S'IEC no es habil( a diferencia que sa RAE) ja que aquets senyors no m'hos tenen en compte i han convertit un tema molt ximple em complicat. Fins i tot coneg gent de Catalunya que no està de acord em aquestas normes Barceloninas.(Girona) Bernat ho cercaré i ho lletgiré,grassis.

user Bernat | Hace más de 11 años

(costelladevadella) Per cert, lletgex "un móm que s'esbuca" d'en Pedro Balle Cruellas, está en mallorquí.

user Bernat | Hace más de 11 años

"Cuqui" Aquí deim dobbés no "doblers"

user guillem | Hace más de 11 años

Idò, senyora costella, estareu d'acord amb ell, que, tot i que les normes del IEC vos paresquin més o manco correctes, per molt que puguem discutir sobre el seu origen, el mallorquí i el català són es mateix idioma.

user costelladevadella | Hace más de 11 años

Si Guiem xerràm de ell, es qui no volgué acceptar ses actuals normes de S'IEC com a nostras, es mateix.Mossèn Antoni Mª Alcover. Es mateix que va escriura ses Rondayes Mayorquines en Balear. I xerram d'es primer que va escriura en Balear. Ramon Llull. I xerram de que en Jaume I no va dur cap llengo nova cuant arribà a Mallorca. I xerràm d'es poc orgull que tením es Balears que deixàm que Institut Ramon Llull ho tengui una gent que xerra un Dialecta d'es Balear. Si xerram de tot açò. I de moltes altres coses que, em molt de gust, podem seguir xerrant.

user guillem | Hace más de 11 años

Parleu de Mossen Alcover... l'impulsor, organitzador i director del I Congrés Internacional de la Llengua "Catalana"? Parleu de Mossen Alcover el que es considera el fundador dels estudis de dialectologia i de toponímia "catalanes"?. Parleu de Mossen Alcover qui fundà, l'any 1901, la primera publicació filològica catalana, el Bolletí del Diccionari de la Llengua "Catalana"?. El qui, L'any 1915 publicà una bibliografia filològica "catalana" fins a l'any 1914. El que també Publicà la Gramática de la lengua catalana de Tomàs Forteza i Cortès (1915)?

user cuqui | Hace más de 11 años

yes yes... of course!! (com dir: si, si, lo que tu diguis...)

user Pobre España | Hace más de 11 años

El bilingüismo en política o en los medios de comunicación es un gran avance: ofrece la posibilidad de mentir y engañar en las dos lenguas. Falaces políglotas medran a costa del dinero de nuestros impuestos, y se reparten mútuamente premios, distinciones y prebendas. Excluído, el pueblo llano, que paga con su sufrimiento éstos dispendios, no puede permitirse el lujo siquiera de discrepar públicamente, so pena de ser apaleado en el único lenguaje que el poder conoce. Ora autista, ora psicópata, la élite, lejos de gobernar, se dedica a intentar mantener el control férreo sobre una realidad cada vez más alienada. La triste realidad de ésta España víctima de las inercias del poder, de sus perversiones, de su inhumanidad. Pobre España, que sólo se verá redimida en boca de poetas. Cuánto has de sufrir la altiva desvergüenza de unos pocos "patriotas".

user cuqui | Hace más de 11 años

Per cert, en Lara fent lo que ha fet (una "rabieta" diguent que s'en va de catalunya), ha recolçat molt mes es seu espanyolisme que es seu catalanisme (ojo! no me pareix malament. Cadescu fa el que vol). Per tant tendria que dir que se setn mes espanyol que catalá. Perque ha ofes directamente a cataluyna anant-sen sensa esperar o saber qué sa fará realment..... Lo que pasa es que segurament si catalunya s'independitza tardará bastant (ell no ho vorá, crec) i l'ha cagat. Supos que ara els catalans no voldran saber res de ell (d'es seu negoci sobre tot) i li faran boicot. Compraran d'altres editorials. I tot perque se ha anat sensa que s'hagi pres una decisió concreta de s'independencia. Ha girat amb coa antes de temps!!!!