user vs | Hace más de 11 años

M'han dit que la premsa de la part forana té per norma no publicar polèmiques sobre el català vs mallorquí. Quina saviesa i seny! Es com si sentissim discos ratllats.

user angelcaido | Hace más de 11 años

CLARETA : Siguiendo tu argumento.¿Que tal si "normalizamos" el Colombiano,Peruano,Dominicano etc etc y los ingleses normalizan el Ingles de USA,Australia etc... ¿Nos dejarian someterles a esta normalizacion? O tendrian el orgullo y la casta de luchar por lo suyo...¿Se enriqueceria el ingles o el español o por el contrario se empobreceria ? Piensalo

user costelladevadella | Hace más de 11 años

Clareta Reina. L'ha pots anomenar com vulguis emperò de Catalans no en tenim rés. Sa Història és sa que ès i si hem de tenir algo es de aragonesos o Francesos del Sud. Catalans mai. S'història és sa que ès,està escrita i lo unic que s'ha de fer es deixar de mirar Wikipedia. Ja ho va deixar escrit en Jaume I de Aragó , Rey de Mallorca. Cuant vaig arribar a Mallorca només vaig necesitar traductor per xerrar em sos Àrabs. Per lo que de llengo nova a ses Illes amb s'arribada d'es Aragonesos,Italians,Francesos,Barcelonessos rés de rés. Fora es Català barceloní inventat per en Fabra i llepaculs. Visca lo nostro es balear d'en Ramon Llull, Alcover.

user Clareta | Hace más de 11 años

Per favooooooor, sempre la mateixa cançó... El nom general de l'idioma és català i el mallorquí és una de les moltes varietats geogràfiques que té. Com el colombià, l'andalús i el canari són varietats geogràfiques del castellà o espanyol. Basta ja d'incultura. La història és la que és, està escrita. I pertànyer a l'arrel catalana no té res de dolent; al contrari, el poble català és treballadors, ordenat, assenyat i genial (Dalí, Gaudí, Miró, ...)

user Lluis | Hace más de 11 años

Es regne de mallorques tenía sa capital a Palma de Mallorca tròs de suro, es més, a Cataluña no hi havía cap regne ni cap capital, no era més qu´un comtat des regne d´Aragó, tròs de banc prodit.

user Bernat Coll | Hace más de 11 años

Axò es un p... traició, Mossen Antoni Maria Alcover escrivint ses rondaies en catalá?, quina porcada es aquesta?

user Ni para pipas | Hace más de 11 años

Maria Pilar Perea: «Se publicará un libro de rondallas en catalán y japonés». CON SUERTE DE LOS BENEFICIOS DE LA VENTA TENDERIS PARA PIPAS

user Ja en hi ha prou de mentides | Hace más de 11 años

Del Regne de Mallorques?. Idò estaven bén escrites en Català, perque el Regne de Mallorca tenia la capital a la Catlunya Nord, concretament a Perpinyà. No soport tantes mentides.

user Joana Sencelles | Hace más de 11 años

Estic astorat de que entre ets comentaris hi hagi tanta ignorància. Abans de xerrar o opinar sobre un tema en concret és necessari haver-lo estudiat o haver-se informat el suficient per poder xerrar-ne. No se pot anar xerrant per xerrar. Per favor, una micona de seritat senyors meus, una micona de serietat.

user angelcaido | Hace más de 11 años

Llonguet ¿ Como eres capaz de llamar facha a alguien ? Tu actitud es totalitaria...En vez de escribir mas valdria leyeses,las injusticias que le hicieron a Alcover con el unico fin de que todos hablasen el dialecto de barcelona o barceloni de "gran pureza" Entre tanto el mallorquin a quedar en el olvido....Penoso