user JS | Hace más de 11 años

Al comentari de PATRICIA ROMAN es pot extrapolar a les Illes Balears, ja que el govern central no mos respete gens basta veure l'aportació econòmica que feim i després el que rebem i la ràbia que es palpa pel fet de tenir llengua pròpia i unes peculiaritats pròpies. Només mos estimem pels doblers. El poder el tenen els castellans però els que mantenen l'economia del país són les comunitats no castellanes.

user Perplejo | Hace más de 11 años

Si el catalán es un dialecto del Occitano (no niego que es una evolución del mismo), entonces el castellano (alias español) es un mejunje del Occitano y del Árabe. Quizás por ese mestizaje tan curioso, lo español tiene esa necesidad de permanente autoafirmación frente a lenguas y culturas más puras y definidas.

user J.B.V. | Hace más de 11 años

Aquí en Mallorca siempre a sido una tierra de acogida. Hablamos y nos entendemos con todo el mundo sobretodo de Europa es nuestra forma de vivir la envidia de medio mundo. “Els Foresters”: els benvinguts Foresters Han hacho muchísimo más por Mallorca que lo que hacen esta “BANDA” de políticos fracasados que solo conocen la: “LLENGUA AMB TAPARAS“ I DE PORC Para reabundar en ello. Adoctrinan o pretenden adoctrinar a la juventud para hacerlos de la misma “sabiduría de ellos”, y lo que siempre digo: Ahora que la Globalización es inminente ¿Qué hacen estos chapuceros adoctrinando a la gente de esta manera? - si cuando tengan 40 años estarán sin perspectivas de ninguna clase y van a dar la culpa a los de la derecha, los van hacer ser como aquellos animales que muerden la mano de quienes les cura la herida. Hoy mejor que mañana hay que echar a estos políticos “SAN PATRASES”

user Patricia Roman | Hace más de 11 años

Estic segura que el Sr. Bosch té un gran dilema, però només ell pot prendre la seva decisió. Només li vull explicar com m’he sentit i em sento. Sempre m’han dit que sóc xarnega, que parlo en polac, que m’agradi o no sóc española… i així un seguit d’insults increïbles. I ara surt un ministre sense educació històrica i cultural i es tant indigne con per dir que a les escoles catalanes és provoca adoctrinament ideològic i genera actituds independentistes. Qui són els provocadors? Vaig estudiar a un a escola pública a on per la meva edat més de 50 em van adoctrinar dins el moviment de la “falange y el espiritu nacional”, em va fer parlar en castellà si o si i també vaig haver de cantar prietas las filas, el cara al sol, montañas nevadas etc… i si amics lectors i lectores ho vaig fer molt a pesar dels meus pensaments de llibertat que sempre m’han inculcat i saben que varen aconsseguir? els efectes contraris cada cop sóc més lliuré de ser catalana sotmesa a un Estat que no vol reconèixer la pluralitat del seu territori. Han aconsseguit que cada cop més vulgui la independència d’aquest Estat o sigui el mateix que un divorci vull la separació de qui no m’estima, de qui no em respecte, de qui en fa mal…això és el que van aconsseguir i ho tornen a repetir només volen imposar la seva autoritat i el seu totalitarisme. Des de aquells temps de la meva infantessa no s’han reformat gens ni mica en aquest Estat, continuen creant conflicte allà on haurien de crear riquesa cultural i lingüística i a més tenir en compte que som una de les CC.AA. que més aportem en matèria econòmica i que menys inversions rebem. Volem respecte i volem que ens comandin persones intel·ligents, integradores, treballadores, educades i no seccecionistes que és el que tenim ara a les Illes i ha Hispania. Sr. Bosch repensi la seves actuacions al front d’un govern que no té les coses clares, una cadira no val tant com la dignitat d’una persona.

user milà | Hace más de 11 años

al ministre wert li diria al reves perque no catalanitza espanya?

user Pepito | Hace más de 11 años

Cuanto daño ha hecho la descentralización de la educación.

user biel | Hace más de 11 años

Y yo que siempre habia creido ser español, pues resulta que no, si no hablas castellano no eres español. Quina manca de cultura que tenen aquets d'es govern central. Així ens va..

user The Joker . | Hace más de 11 años

Y como esto ya es un cachondeo, pues a partir de ahora :¡¡¡ Todo el mundo a hablar en Latín !!! y el Sur de Europa tambíen .Tempus finitus .

user memoria | Hace más de 11 años

Menorquí: a ti nadie te va a quitar tu lengua ni tus sentimientos,y los que han venido de fuera,cuando tu todavía eras un niño,ya estaban luchando por tu lengua y por tu cultura,por favor,no caigas tan bajo.

user The Joker . | Hace más de 11 años

Cine de Barrio !!!y un torito de fieltro de souvenir...