user ¿Reinos?, ilusos | Hace más de 11 años

¿De qué Reines hablan por ahí?. El único Reino es el de España. El resto hace tiempo que desaparecieron conquistados por Castilla. Ahora todos forman parte, por conquista, de España.

user Ignorantes | Hace más de 11 años

En ls islas Baleares se habla mallorquín. En Mallorca se habla mallorquín. En Menorca se habla mallorquín y en Ibiza se habla Mallorquín. Además el Mallorquín se habla antes de la conquista de las Islas. En Cataluña se habla mallorquín y en Valencia se habla mallorquín.

user Bernat Coll | Hace más de 11 años

Grasis(José Manuel), amunt es mallorquí i es valencià lliures!!!

user José Manuel | Hace más de 11 años

Bernat, yo soc de Valencia i simplement he de dir-te que fas be en defendre la teua llengua mallorquina. Llogicament rebras atacs per part dels adoctrinats pero de moment aço es inevitable. Ixcà algun dia se pogam llevar de damunt esta llepra catalanista que assola els nostres Reines.

user Bernat Coll | Hace más de 11 años

Sa gramática valenciana no es sa matexa que sa catalana,domés ha de comprobà lo de les Normes del Puig y compararlá emb sa catalana del IEC y tregui ses seues conclusions. Es llinatge Coll tembé está present en tota España (¿vos acordau de s'humorista conquense José Luis Coll?) y ademés,que territoris diferents compartexquin llinatges es algo totalment normal; a Galicia heya constatads llinatges lleonesos,castellans y asturians per proximidat geográfica que no están presents a sa resta de Espanya...¿Significa que Galicia va essè "colonissada" (ni que fossin formigas ) per es que he citads? Y lo de importá llengos de un territori a un altre per art de magia en aquella época sona a chiste...de Tip y Coll.

user JS | Hace más de 11 años

Idò perquè la gramàtica valenciana és la mateixa que la catalana? Perquè els noms i llinatges de València també es troben a Catalunya i no a Castella o a Andalusia? Perquè a València era de l'Al.Andalus i no crec que parlassin valencià i després hi va haver la reconquesta cristiana en que varen portar la llengua dels conolitzadors cristians. Per cert Bernat Coll, el teu nom també el trobam a Catalunya i a València, però a la resta d'Espanya no.

user Josep Miquel | Hace más de 11 años

Clar que sigonelleta Coll, també existiren els nazis, l'inquisició, i tota una reste de guardes de similar pelatje, per tant pel que dius deus creure que també existiren per algo, o no?. Els blavers i gonelles teniu un cert tic semblant a aquesta tropa, malgrat en el fons no sou altre cosa que una guarda d'incults i de falsaris que teoritzant sobre les vostres senyes d'identitat (malgrat les teniu totes equivocades) l'unic que preteneu es facilitar la tasca, que no aconseguiran mai (son quasi 300 anys i seguiu pegant amb ses banyes per ses parets), als vostres amos castellans. Segui igual ninets, a fi de comptes sou voltros els que feis el ridicul, en poques pareules en el millor dels casos sou patetics

user Bernat Coll | Hace más de 11 años

Per cualque cosa existexen es gonelles i blavers, si existexen es perque sabem que tenim llengo propi, i le defensarem.Estam a s'any Alcover, sa primera persona que va comennsá en sa defensa de sa llengo mallorquina,sa persona que va escriure ses rondaies en mallorquí i participa en so diccionari catalá-valenciá-balèá.

user Bernat Coll | Hace más de 11 años

http://www.uiquipedia.org/ Está en valenciá, que adelantats están es valencians comparats emb noltros.

user Josep Miquel | Hace más de 11 años

Jo ja tenc molt clar ilustre gonella Bernat Coll, que els blavers i els gonelles teniu una gran afinitat, la llàstima es que jo dels gonelles no aceptaré ni un consell ni sigui cosa que el seu mal caps i les seves ridiculeses sian contagioses, segueix fent el ridicul nene