user Bàrbara | Hace más de 11 años

Actuar al Principal hauria de ser un luxe, hauria de ser pels millors, i es cert no sempre el millor és el que agrada i no ens podem refiar que una companyia coneguda és la millor, doncs pot tenir espectacles bons i d'altres no tan bons, però el que hauriem de tenir en compte és que les companyies professionals tenen unes despeses que no tenen les companyies amateurs... i això és evident i que amb la poca gent que va al teatre si no fos per les subcvencions que rebien segurament no hauriem sortit endavant, és molt dificil i ara més que mai, i es cert que les amateurs també tenen les despeses de escenografia,direcció... entre d'altres possibles, però no paguen un sou a l'actor, no paguen seguritat social i volguem o no són amateurs fan teatre perque els hi agrada com entreteniment i ho fan lo millor que podem o bonament saben però no són professionals, no viuen d'aquest ofici, i crec que aixó es una raó a respectar, l'actor com ofici. I certament pens que al Principal hi hauria d'haver una cartellera de llevar-se el capell... Però no hi és, i crec que es una mala opció que el teatre que es realitzi allà no siqui de qualitat, doncs només aconseguira que poca gent que va al teatre, encara hi vagi més poc, no hi ha res pitjor que sortir del teatre empipat perque has perdut el temps mirant una obra que tu mateix senties vergonya pels actors, i que no voldries estar dincs la pell del director.

user j.pluas | Hace más de 11 años

A SE ME OLBIDABA! SOY MANUEL BARCELO! ARRIVA ESPAÑA!!!

user j.pluas | Hace más de 11 años

PODRIA DAR DATOS DE LA CANTIDAD DEDINERO QUE RECIBIERON ALGUNOS DE LOS QUE SALEN EN LA FOTO DURANTE MUCHO TIEMPO , AÑOS , CON EL PP. PSOE. TRIPARTITO ,CUATROPARTITO Y TODO EL QUE SE LES PONIA POR DELANTE , ARRASANDO CON DIRECTORES Y AUTORES DE OBRAS MALLORQUNAS PARA REPARTIRSE EL BOTIN Y LLEVAR EL TEATRO AL TRASTE ,QUE ES LO QUE HAN CONSEGUIDO CON ESTOS CASI TRENTA AÑOS DE DESPILFARRO. SE HAN SENTIDOS LOS DIOSES DE LA SALVACION DE LA CULTURA Y TEATRO , INFELICES , . AHORA TENDREIS QUE DEMOSTRAR DONDE ESTA VUESTRA PROFESIONALIDAD TENDREIS QUE VIVIR CON EL DINERO QUE QUIERAN PAGAR PARA VENIR A VEROS. VUESTRAS. ESTA VEZ NO VAN A SERVIR LAS AMENAZAS PARA QUE SIGAN REPARTIENDO EL DINERITO , ENTRE CUATRO PELAGATOS QUE SE CREEN SER ALGUIEN PORQUE LOS DEMAS CALLAN Y TRABAJAN Y VICEN DE LO QUE TRABAJAN COMO HAN HECHO TODA LA VIDA. SOYS CUATRO SIN NINGUN RESPALDO DE PUBLICO NI DE PROFESIONALES , Y CIENTOS QUE SABEN COMO HABEIS JUGADO HA HACER CON VUESTOS AMIGUITOS Y CON QUIEN LO HABEIS REPARTIDO Y LAS CANTIDADES , DE PASTA HA TRAVES DE ESCENARIOS Y TEATROS REGALADOS POR LAS INSTITUCIONES Y QUE TODAVIA CONSERVAIS , ¿ DE DONDE ESTAIS SACANDO EL DINERO PARA PAGAR LOS GASTOS DE LOS TEATROS QUE REGENTAIS ¿PARA HACER DE ELLOS VUESTROS CLUBS PRIVADOS?. MORDISTEIS LA MANO DEL QUE OS DIO PAN , LEONA DI MARCO.... PERA NOGUERA..... , QUE POR CIERTO TUVO LA DESGRACIAN DE UNIR A TODOS LO PROFESIONAES DE VERDAD , MOR DE DAMA FUE CLASIFICADA COMO LA MEJOR OBRA DE TEATRO BARCELONA ,ERAN LOS AÑOS 80 , TEATRO ROMEA , LAS ALEGRES CASADAS DE WINSOR , TEMPORADA DEL GREC , CUANDO ERA LA MEJOR MUESTRA DE TEATRO DEL MUNDO , CUANDO HABEIS TRABAJADO CON , XESC F... , JOANM .ELIS.... , MARUJA AL..... , MANUEL TUBER.... JUAN B...., CATI A.... , Y UN LARGO Y EXTENSO PANORAMO DE ACTORES QUE SI AN Y AMAN EL TEATRO. SER ACTOR , PUEDE QUE OS VENGA GRANDE A VUESTRA MAYORIA DE AMIGUITTOS , MAS BIEN CREO QUE SERIA MAS REAL EL TITULO DE - TECNICO EN ARTES ESCENICAS - ADEMAS DE SER MAS RIMBOMBANTE , Y TAMBIEN CREO QUE OS GUSTARA MAS , ES COMO MAS SOBERBIO , OSEA LO QUE SOIS REALMENTE, Y ESO SE PAGA NO SE COBRA, HA! , I DEJAD A LOS AMATEURS EN PAZ , ELLOS SERAN LOS UNICOS QUE VAN A SALVAR EL TEATRO , PERO NO HAY QUE PREOCUPARSE , EL CATALAN OS SALVARA , AHORA SERAN ELLOS QUE OS DARAN EL DINERO PORA ASEGURAR LAS RAICES DEL MISMO. POR OTRA PARTE ESTAIS DEENHORA BUENA , LA MAYORIA DE LOS CATALANES ESTAN TRABAJANDO EN MADRI , CREO QUE ES EL MOMENTO PARA QUE VAYAIS VOSOTROS PARAQ BARCELONA , ADFEMAS TENIS UN DIRECTOR DEL TEATRO NACIONAL QUE ES MALORQUIN , SOYS UNOS PRIVILEGIADOS, EL NO VAN PLUS, VISTIENDO DE LESBI A SOR TAMASETA , QUEDO MUY ALMODAVAROVIANO. UNA QUE LLEVA ARRASTRANDOSE POR LOS BAJOS FONDOS DEL CORO DEL PRINCIPAL Y SE HA DADO DE NARICES CON MUCHAS FACTURAS , QUE NO TIENEN DESPERDICIO.

user vs | Hace más de 11 años

No vull parlar de teatre, emperò estiria més satisfet amb la situació de l'art dramàtic, a Balears, si series, com "Mossèn Capellà" o "L'Anell" fossin adquirides per altres cadenes, com ara catalanes, i no retrasmeses, una vegada i altra, per IB-3.

user xim | Hace más de 11 años

Dadme nombres de compañías eminentemente mallorquinas y actores del mismo tenor, que ahora triunfen en algún escenario. Aquí solo hemos parido la Compañía Artis y alguno más. Y deje Vd. de contar. ¿Cuános teatros de Palma se llenan con elementos totalmente mallorquines?. Nada. Ni siquiera hay teatros. El Lírico y el Balear, a tomar por saco. Un desierto. Son cuatro y el que asa la manteca en busca de subvenciones. Cuando no las hay, todo se va al garete. La calidad (actores y compañías), no necesitan subvenciones, funcionan por si solos. Arturo Fernández (guste o no), es un buen ejemplo. Me gustaría vivir en una ciudad donde funcionasen de forma ininterrumpida 10 o 12 teatros llenando a tope. ¿Teatro del Mar?. ¿Teatro Sancs?. Con todos mis respeto, ¿esto qué es?.

user Endavant | Hace más de 11 años

Totes aquestes manifestacions tenen un resum ben fàcil: Volem seguí rebent subvencions, ben inflades i des de diverses institucions pel mateix 'espectacle'. No volem cap control, ni avaluació de qualitat. I sota la capa d'un suposat 'vanguardisme teatral', volem seguir fent una teatre mediocre. Ah, i la darrera, no volem que cobrin cap subvenció els grups petits sinó el que deim 'consolidats'. Uns consolidats que no tenen públic i que el poc que tenen no ompl ni tan sols el bus que passa per davant el teatre. Sota l'icona de la 'cultura' aquesta gent amaga un joc d'interessos esgarrifós...

user Manu Marques | Hace más de 11 años

Entenc que quan algú ha de justificar amb insults la seva opinió, perd tota credibilitat. Respecte l'anterior comentari dir que jo també estic fart: fart de manipulacions i de gent mal educada! Demostrau la vostra opinió amb argumentacions no opinions sense cap més valúa que la vostra consideració. Menys afiliats, més ciutadans. A mi no me paga ningú ni represento a cap partit polític, hauriem de veure qui hi ha darrera aquests nicks. Potser ni tant sols heu anat mai al teatre! Donau la cara, no vos amagueu. Pd. Amb els doblers que cobrau per dir les vostres opinions sense més argument que les vostres il.luminacions ja que no donau cap dada ni fet demostrable, podeu dedicar-vos a invertir en teatre amb la nova llei de mecenatge. A veure si enlloc de fer un favor al PP, el feis als ciutadans. Fora manipulació ja! Ni tots son tant bons ni altres tant dolents!

user pebrots | Hace más de 11 años

Y tanto que se meten con Arturo Fernández... se hizo su hueco en el mercado y lleva actuando más de 60 años sin ayudas ni subvenciones, con compañía propia y trabajando como un poseso aún con 84 años... a ver si alguno puede decir algo... estoy harto de leer a gente que van de "creadors" y con el papel mesiánico de "suministradors de cultura al Poble incult, això sí, amb els seus doblers"...

user pebrots | Hace más de 11 años

volen espais que s'han pagat amb els imposts de tots cedits gratis per a que puguin fer les produccions, si és que no són subvencionats també... El que hi vagi públic o no, no els importa. Que facin produccions interesants i se la juguin sense subvencions, com en fan uns pocs, i es deixin de queixar. Hi ha més espais que no només "el Principal", que a més acabarà tancat a en aquest pas...

user Cuchufleta | Hace más de 11 años

Ah..... pero se quejan de la falta de subvenciones y apoyo! Ja ja ja al fin alquilen les dice cuatro verdades a la cara a los actorcillos de pacotilla estos.